F1 Racing -lehden syyskuun numero käsittelee pitkässä artikkelissaan Fernando Alonsoa. Lehden kokoama seitsemänhenkinen asiantuntijapaneeli vastasi muun muassa kysymykseen siitä, että mikä voisi olla kaksinkertaisen maailmanmestarin heikkous.

– Hänen häikäilemätön nopeutensa, tasaisuutensa ja kykynsä olla kompastumatta muihin autoihin on suurempi kuin hänen puhdas nopeutensa, ex-kuski Martin Brundle sanoo määrittelemättä tarkemmin häikäilemättömän ja puhtaan eroa, ja jatkaa:

– (Lewis) Hamilton ja (Sebastian) Vettel voivat vetää hihastaan kierroksen ja saada sinut miettimään, että ”mistäs tuo tuli?”. En muista koskaan ajatelleeni Alonsosta paalulla noin, joskin muistan miettineeni sitä Monzassa 2006. En siis pidä häntä heikkona aika-ajajana, minusta se ei vain ole hänen suurin vahvuutensa.

Entinen F1-insinööri Gary Anderson arvelee espanjalaisen olevan paras kuljettaja ”keskinkertaisella” autolla.

– En usko, että kukaan olisi pystynyt samaan Ferrarilla tällä kaudella kuin hän. Uskon kuitenkin, että Vettel olisi hieman parempi, jos molemmilla olisi kärkiauto.

Aiemmin Renault-tallin (nykyisin Lotuksen) kisapuolen johdossa työskennellyt Alan Permane puolestaan sanoo seuraavaa.

– Hän ei todellakaan pysty kestämään tallikaverinsa lyömäksi tulemista. Se on hänen heikkoutensa ja oikeastaan myös vahvuus.