Malesiassa Johnny Walkerin rattijuoppouden vastaisen Join the Pact -kampanjan lähettiläänä vieraillut Mika Häkkinen pääsi kertomaan paikalliselle BFM 89.9 -radiokanavalle mielipiteensä suomalaiskuskien suhteettoman F1-menestyksen syistä (”onko vedessä kenties jotain?”).

– En tiedä. Ehkä vedessä tosiaan on jotain, Häkkinen myönsi naureskellen.

– Suomi on ehdottomasti maa, joka tarjoaa paljon vapautta, tilaa hengittää. Luonto on tärkeää. Tarvitsee matkustaa vain parikymmentä kilometriä pääkaupunki-Helsingistä ja olet keskellä maaseutua. Meillä on satoja tuhansia järviä ja monilla on mökki järven rannalla. Se on rentouttavaa.

– Se mitä yritän sanoa on, että jos asut kaupungissa, kuulet vain hälinää. Sellainen ei ole rentouttavaa. Moottoriurheilu on henkistä peliä ja sen vuoksi tarvitaan tilaa itselleen. Tarvitaan aikaa rentoutua ja miettiä omaa itseään. Suomi on maa, joka tarjoaa sen mahdollisuuden.

Vantaalainen korostaa, että em. perustelu pätee ainoastaan moottoriurheiluun.

– Meneillään olevissa olympialaisissa me emme ole saaneet kovin montaa kultamitalia.