Lotuksella saattaa olla ennakoimaton ongelma: Kimi Räikkösen menestys. Viime viikolla Itävallan mediassa kerrottiin, että tallilla olisi jopa 70 miljoonan euron velat.

Nyt saksalainen Motorsport-Magazin.com maalailee blogissaan, että Räikkösen sopimus saattaisi olla pahimmillaan ajamassa tallia turmioon – erityisesti jos voittoja kauden aikana on tiedossa nimen omaan Räikköselle Romain Grosjeanin sijaan.

Suomalaisen pohjapalkan sivuston mukaan ”sanotaan olevan” noin 6 miljoonaa euroa, mutta sopimukseen sisältyy tulosbonuksia, jotka ovat kenties ylittäneet työnantajan odotukset – viisi palkintokorokesijaa sekä 116 pistettä jo tässä vaiheessa kautta eivät ole tulleet Enstoneen ilmaiseksi.

Blogi arvelee tallin jopa mahdollisesti laskeskelleen ennen kauden alkua, että ranskalainen keräisi pisteitä samalla kun ex-mestari keräisi mediahuomiota.

Tallin omistajahtiön Geniin hallituksen puheenjohtaja Gerard Lopez kommentoi tilannetta sivustolle lyhyesti sen enempää selkeästi myöntäen kuin kiistäenkään mahdollista rahoitusongelmaa.

– Me emme käytä rahaa nyt paljon sen enempää tai vähempää kuin aiemminkaan. Me olemme yksinkertaisesti tehneet oikeita ratkaisuja, Lopez vakuutti.