Jenson Button sanoo Brasilian mediassa, että tauko moottoriurheilun kuninkuusluokasta on aina suuri riski. Kimi Räikkösen kahden vuoden tauon jälkeiset tulokset ovat kuitenkin olleet vakuuttavia McLaren-kuskin silmissä.

– On hyvin vaarallista puhua yhden vuoden tauosta formula ykkösten kontekstissa, Button sanoi TotalRacelle kysyttäessä voisiko hän itse harkista sapaattivuotta.

– Se ei ole mielekästä, koska odotat pääseväsi autoon seuraavana vuonna, mutta menetät paljon. Saatat olla innokkaampi palaamaan, mutta menetät tiettyjä asioita. Auto täytyy tuntea koko vuoden ajan. Tällaista herkkyyttä, vaikka kyse olisikin ainoastaan puolesta kymmenyksestä kierroksella, et tahdo nykyisin menettää.

Syyksi Räikkösen ja Michael Schumacherin paluu-urien sujumiselle eri tavoin Button kuitenkin panee iän.

– Hän (Räikkönen) on paljon nuorempi. Ja hän jatkoi ajamista rallissa, missä tarvitaan nopeita reaktioaikoja. Hän ei unohtanut formula ykkösiä, eikä ollut poissa lajista pitkään. Kimi tekee hienoa työtä tänä vuonna ja voisi tehdä vielä parempaa, mikäli olisi ollut mukana viime vuonna.

Kysyttäessä Buttonin mielipidettä siitä, että mihin hän uskoisi Schumacherin nyt pystyvän, mikäli saksalainen ei olisi ollut poissa kolmea vuotta, vastaus oli melkoisen ympäripyöreä.

– En osaa sanoa. Michaelilla on ollut hyviä kisoja ja oli hienoa nähdä hänet palkintokorokkeella Valenciassa. Emmeköhän me kaikki halunneet nähdä sen kaverilta, joka on saavuttanut niin paljon – seitsemän maailmanmestaruutta ja 91 voittoa. Hän ansaitsee paljon kunnioitusta.