F1-kommentaattori James Allen kertoo kotisivullaan tallien taistelusta sosiaalisessa mediassa. Allen paljastaa ranskalaisen yhteistyökumppanisivuston laskemia tilastoja F1-fanien twitterin ja facebookin käytöstä.

Twitterin käyttö on lisääntynyt vuodentakaisesta merkittävästi. 12 kuukaudessa useimpien tallien twitter-seuraajien määrä on vähintään kaksinkertaistunut.

– Kaikki paitsi kolme F1-tallia ovat nauttineet kolminumeroista prosenttikasvua seuraajien määrissä, Allen kirjoittaa.

Eniten seuraajia oli tilaston tekohetkellä Ferrarilla: 302 892. Luvussa on kasvua 146% 12 kuukauden takaiseen verrattuna. Suurin suhteellinen kasvu on Sauber-tallin twitter-tilillä, jonka seuraajien määrä on kasvanut peräti 355% vuoden takaisesta.

Lotuksella omistautuneimmat facebook-fanit

Facebookin puolella vaihtelua on enemmän. Kaikkein pidetyin like-painalluksissa mitattuna on Red Bull, jonka luku on tilaston tekohetkellä 573 399. Kasvua 12 kuukauden takaisesta on 120%, mikä riitti aiemman ykkösen, McLarenin ohittamiseen.

Kimi Räikkösen Lotus-talli on vasta sijalla seitsemän em. tilastossa, edellään muun muassa Heikki Kovalaisen Caterham.

Tämä ei kerro kuitenkaan koko totuutta: Enstonen fanit ovat nimittäin ylivoimaisesti aktiivisimpia F1-tallien facebook-seuraajia. Aktiivisuuden mittarina käytettiin like-painalluksia, kommentteja sekä sivun päivitysten jakamisia aikavälillä torstai-sunnuntai Euroopan ja Iso-Britannian GP-kisojen aikana.

Katso juttu sekä tilastoluvut tästä!