Sky Sports -kolumnisti Pete Gill esittää tuttuun tyylinsä kritiikkiä Kimi Räikköselle. Valencian tapauksessa syynä oli se, että Fernando Alonso voitti. Kolumnisti arvioi, että Lewis Hamiltonin ei olisi pitänyt ohittaa Räikköstä uusintalähdön jälkeen.

– Ohituksessa oli kyseessä Pyrrhoksen voitto, koska sen sijaan, että se olisi auttanut Hamiltonia, se näytteli ratkaisevaa roolia hänen mestaruushaastajansa voitossa.

– Jälleen kerran voidaan tehdä oletus, että Räikkönen olisi ollut nopeampi kisan lopussa. […] Lotus oli Ferraria nopeampi läpi koko viikonlopun, ja jos Räikkönen ei olisi ollut jumissa Hamiltonin takana, hän olisi varmastikin pystynyt hyötymään Alonson kertoessa radiossa, että hänen renkaansa ovat lopussa, kun jäljellä oli vielä kahdeksan kierrosta.

– Mutta sen sijaan Räikkönen odotteli vielä neljä kierrosta lisää ohittaakseen kompuroivan McLarenin. Tässä vaiheessa Alonso oli venyttänyt eron jo kahdeksaan sekuntiin. Kun Räikkösellä oli edessään tyhjää rataa, hän saman tien lyhensi rästejään kahdella sekunnilla. Siinä vaiheessa Alonso oli kuitenkin jo ylittämässä maaliviivaa viimeiselle kierrokselleen ja hänellä oli voitto taskussaan.

Gill ei jätä tulkinnan varaa kuka hänen mielestään on paras kuljettaja maailmassa.

– Alonso, (Michael) Schumacher ja Räikkönen ovat kuulemma jakaneet palkintokorokkeen viidesti ja Fernando on seisonnut keskellä joka kerralla. Hän on formula ykkösten primus inter pares.