Peter Sauber kertoo, että tallin vähän väliä esiin nouseva kyky löytää lahjakkaita nuoria kuljettajia – uusimpana Sergio Perez – ei tee tallin asemasta aivan niin ruusuista kuin ulkopäin voisi luulla. Blickin haastattelema Sauber sanoo, että talli tekee vain sen mihin rajallisilla resursseillaan pystyy.

– Suuret tallit eivät voi keskittyä nuoriin kuljettajiin. Ne hankkivat tähtiä. Meidän tilanteemme puolestaan on pakon sanelema. Kun työskentelee nuorten ajajien kanssa, aina on olemassa riski. Meidän on otettava riskejä ja siksi kyse ei ole pelkästään hyvästä vainusta.

Sauber myös kieltää, että kyse olisi laskelmoidusta liiketoimintamallista.

Kimi Räikkösestä me saimme paljon rahaa, se on totta. Mutta meillä ei ole siirtokorvauksia kuten jalkapallossa. Ja Perezillä on sopimus sponsorinsa Telmexin kanssa – ei meidän.