Entinen F1-autojen suunnittelija Gary Anderson kirjoittaa BBC Sport -kolumnissaan, että Red Bull ja erityisesti sen ykköskuski Sebastian Vettel hyötyisivät paremmasta kyvystä käsitellä vastoinkäymisiä. Auto on yhä sarjan parhaita – mahdollisesti toiseksi paras ja kausi on vasta alussa – mutta nyt jo hermostuneisuutta on aistittavissa.

– Red Bull ei taatusti ole tällä hetkellä iloinen seurue – se on ilmiselvää kun puhuu tallin johdolle ja katsoo Sebastian Vettelin tunteiden ilmausta kisan jälkeen Malesiassa, Anderson laukoo.

– Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Vettelin tunteet ovat ottaneet vallan kun asiat eivät ole menneet ihan putkeen. Saman turhautuneisuuden saattoi nähdä Abu Dhabissa viime vuonna kun hänen renkaansa puhkesi lähdössä – ja se oli vain yksi kisa kaudella, jota hän dominoi.

– Jos hän siis reagoi näin, niin minkälaisen känkkäränkän hän saakaan jos kaksi tai kolme kisaa menee pieleen? Koko tallin organisaatio ei tunnu pystyvän käsittelemään kovin hyvin tilannetta, jossa he eivät ole enää kärjessä.

Anderson uskoo, että RB8 on osoittaunut tallille pienoiseksi pettymykseksi tähän mennessä.

– Heillä on selvästi vielä paljon työtä tehtävänä.