Ford-kuljettaja Mads Östberg kertoo SuomiF1.com-sivuston erikoishaastattelussa muun muassa ensi kauden suunnitelmistaan.

Mikä on tavoitteesi tähän Ranskan ralliin ja ylipäätään loppukauteen?

Saksan ralli oli todella tuskainen meille. Nyt tarkoituksena on vain aloittaa hommat uudestaan ja katsoa, millä tasolla todella olemme. Saksassa yritin vähän liikaa, eikä lopulta oikein mikään toiminut. Nyt olemme tehneet hurjasti hommia tiimin kanssa ja toivonkin, että saan hyvän tuloksen aikaan.

Miten ajamisesi sujuu asvaltilla? Käsittääksemme se ei ole suosikkialustasi.

Asvaltti ei ole ihan suosikkijuttuni. Minun onkin opittava lisää ja pyrittävä ajamaan varmasti. Katsotaan kisan alussa, mihin vauhtini riittää. Top6 on mahdollinen, mutta tarvitsemme hyvän rytmin heti alusta lähtien. Citroenin ja Fordin kuskit menevät kovaa, mutta yritetään sen jälkeiseen ryhmään tunkea.

Meidän täytyy vain harjoitella lisää tätä asvaltilla ajoa. Ehkä ensi vuonna täytyy ajaa myös ralleja MM-sarjan ulkopuolella, jotta kokemusta tulee riittävästi.

Kautesi alkoi loistavasti Ruotsissa podium-sijoituksella. Sen jälkeen taistelu pisteistä on ollut vaikeampaa. Onko hyvän aloituksen jälkeen odotukset olleet liiankin korkealla?

Ruotsissa kauteni alkoi loistavasti, mutta se ei ollut minulle yllätys, sillä tykkään todella ajaa lumella. Tavoitteeni olikin siellä korkealla, sillä olen tottunut sen kaltaiseen tiestöön. Lumi ja sora ovat siis minulla hyvin hallussa, nyt minun täytyy opetella vielä muut tienpinnat. Kuitenkin jos ajatellaan, että voin pärjäät Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa, niin se kattaa aika pienen osan MM-sarjasta. Siksi olisi tärkeää ajaa mahdollisimman paljon asvaltilla.

Tiedän tietenkin odotukseni ja tavoitteeni itse paremmin kuin kukaan. Ehkä Ruotsin podium-sijoitus todellakin nosti riman liian ylös yleisön, median ja sponsorien puolella. Olemme kuitenkin saaneet myös sen jälkeen hyviä tuloksia. Meininki on ollut kuitenkin ehkä liikaa alamäki-ylämäki-tyyppistä ja niitä alamäkiä on ollut liikaa. Vuosi on kuitenkin ollut kaiken kaikkiaan minulle todella hyvä. Ruotsin tulos tosiaan nosti rimaa liian korkealle joidenkin tahojen puolesta.

Entä suunnitelmasi ensi vuodeksi? Onko tiedossa täysi MM-kalenteri?

Mitään ei ole taloudellisessa mielessä varmistettu ensi vuodeksi. Meillä on kuitenkin ollut todella hyviä keskusteluja. Itse asiassa tilanne näyttää nyt paremmalta kuin viime vuonna samaan aikaan. Uskon vahvasti, että voimme ajaa koko sarjan ensi vuonna. Neuvotteluista lopulliseen päätökseen on kuitenkin vielä pitkä matka. Sponsoreilla on hyviä ajatuksia, mutta nyt täytyy toivoa, että saamme nimet alle papereihin.

Jatkatko joka tapauksessa Fordilla, jos M-Sport ja Ford pääsevää sopimukseen yhteisestä jatkosta?

Jatkamme varmasti Fordilla. Olen todella tyytyväinen tiimiin ja autoon. Minulla ei ole mitään tarvetta muuttaa toimivaa pakettia.

Haastattelu: Aki Hietavala