Red Bullin Sergio Perezin viikonloppu meni jo kolmatta kertaa putkeen penkin alle, etenkin tallikaveriinsa verrattuna.

Meksikolainen lähti epäonnistuneen aika-ajon seurauksena kilpailuun vasta ruudusta 12, eikä onnistunut nousemaan ylivoimasella Red Bull -autolla kuudetta sijaa korkeammalle. Perezin tilanne alkaa olla energiajuomatallissa vaikea ja paineet kasaantuvat.

Alkukaudesta puhuttiin jopa Max Verstappenin haastamisesta vahvojen suoritusten myötä, mutta Miamin GP:n jälkeen Perez on ollut kuin varjo entisestään. Perez on missannut jo kolmesti peräkkäin aika-ajon viimeisen osion, eikä kisavauhtikaan ole päätä huimannut. Perez vaatiikin talliaan käymään jokaisen yksityiskohdan läpi, jotta vauhti taas löytyisi, sillä hänellä itsellään ei riitä selityksiä heikolle ajanjaksolleen.

– Olen erittäin huolissani, sillä emme ymmärrä tilannetta ja se on todella outoa. Meidän täytyy selvittää tämä, sillä tiedämme mihin pystymme, kommentoi Perez GPBlogin mukaan.

Kanadassa Perez kertoi viikonlopun avauksen olleen vahva ja tuntuma autoonkin kohdallaan, mutta sitten tapahtui jotakin.

– Teimme muutoksia renkaisiin, joten en tiedä, onko esimerkiksi sillä mitään tekemistä asian kanssa, pohti meksikolainen.

Vahvan alkukauden jälkeen Perezin mestaruustaisto on muuttunut puolustustaisteluun toisesta sijastaan MM-pistetaulukossa. Kanadan GP:n jälkeen tallikaveri karkasi jo 69 pisteen päähän ja Fernando Alonso puolestaan vaanii Pereziä vain yhdeksän pisteen päässä.

LUE MYÖS: Max Verstappenilta tyly kuitti tallikaverilleen – ”Se ei ole minun ongelmani”