Lewis Hamilton ehti jo haaveilla kauden ensimmäisestä voitostaan Hollannissa. Brittikuljettajalla näyttikin olevan mahdollisuus, ennen kuin Max Verstappen ohitti kilpailijansa ylivertaisella suoranopeudella.

Fanit toivoivat tiukkaa kilpailua uusintalähdössä, mutta Verstappen kaasutteli Hamiltonin ohi heti ensimmäisellä suoralla.

Mercedes sekä Hamilton paljastivat kuitenkin, että britti oli tehnyt suuren virheen uusintaähdössä. Hamilton oli vaihtanut moottoriasetuksensa pienemmälle turva-auton takana. Seitsenkertainen maailmanmestari reagoi kilpailun jatkumiseen liian myöhään.

Hamilton ei vaihtanut moottoriasetustaan takaisin kisamoodiin tarpeeksi ajoissa. Jo varmiiksi suoranopeusedusta nauttiva hollantilainen ilahdutti kotiyleisöään kaasutelemalla virheen tehneestä Hamiltonista helposti ohi.

Hamilton uskoo kuitenkin, että Verstappenin suoranopeus olisi riittänyt ohitukseen joka tapauksessa.