Tulevan Formula 1 -kauden avauskilpailun Bahrainin GP:n järjestäjät väläyttelevät mahdollisuutta kahdesta rataprofiilista, joita voitaisiin käyttää viikonlopun aikana.

Bahrainin GP:n järjestäjät näkevät, että sunnuntain kilpailu voitaisiin ajaa perinteisellä radalla, mutta lauantain sprinttikisaan rata voitaisiin muokata erilaiseksi. Bahrainin radalla on mahdollisuus ajaa myös vain ulkokierros, jossa koko kakkossektori ja kolmannen sektorin alku jäisivät pois.

Kaudella 2020 Sakhirin GP ajettiin tuolla ulommalla radalla, kun koronarajoitusten takia Bahrainissa ajettiin kahtena perättäisenä viikonloppuna.

Formula 1 -sarja ei ole vielä vahvistanut virallisesti sprinttikilpailuviikonloppuja, mutta Bahrainin kisajärjestäjät kuitenkin spekuloivat jo asialla.

– Me pystymme tekemään sen ja me toimimme niin kuin F1-sarja toivoo, radan toimitusjohtaja Salman Bin Isa Al-Khalifa sanoi Motorsport Weekille.

– Järjestimme 2020 kaksi kisaa, jolloin käytimme ulompaa rataa hyödyksemme. Me ainakin tukisimme tätä ideaa, Al-Khalifa jatkoi viitaten sprinttikisan ajamiseen eri rataprofiililla.

– Tallien kannalta kaksi eri rataa on hankalampi, joten odotamme, että he keskustelevat aiheesta ensiksi.

F1-sarjassa testattiin sprinttikilpailuformaattia kolmessa kisassa viime kaudella. Tulevalle kaudelle sprinttiviikonloppuja on kaavailtu kuusi.