Alpinella kaasutteleva Fernando Alonso sanoi eilisen kilpailun jälkeen, että hänestä tuntui pahalta ohittaa viimeistä pistesijaa hallussaan pitänyt Williams-tallin George Russell.

Kokenut kehäkettu nappasi kymmenennen sijan haltuunsa vain kolme kierrosta ennen ruutulippua, vaikka espanjalainen ehti jo lauantain aika-ajokatastrofin jälkeen sanoa, että pistesijat voi unohtaa.

Russell metsästi tiukasti Williams-uransa avauspistettä ja Alonso oli hyvin tietoinen nuoren britin epäonnisista kilpailuista. Espanjalainen ei ollut mielissään, että juuri hän oli se, joka varasti brittikuljettajalta himoitun pistesijan.

– Tuntui hieman pahalta Georgen puolesta, sillä hän ajoi upean viikonlopun. Kun näin, että hän oli kymmenentenä, toivoin hänen olevan ihan kuka tahansa muu, mutta sellaista se urheilu on, sanoi Alonso Sky Sportsin haastattelussa kilpailun jälkeen.

– Minulla oli paljon paremmat renkaat ja enemmän pitoa, kun lähdimme kolmannesta mutkasta, joten onnistuin ohittamaan hänet.

– Hän tulee vielä saamaan mahdollisuuksia ja näemme hänen vielä taistelevan podiumeista ja voitoista tulevaisuudessa, kehui kokenut espanjalainen kilpaveljeään.

Alonso oli viikonlopun antiin kuitenkin pettynyt, vaikka pistesija hieman lohtua toikin. Alpinella oli lauantain aika-ajoissa espanjalaisen käsissä ihan mukiinmenevä kyyti, mutta muiden hidastelut hänen viimeisellä nopealla kierroksellaan vei mahdollisuudet hyviin lähtöruutuihin.

– Meidän täytyy olla tyytyväinen pisteestä. Se on kuitenkin liian pieni palkinto auton suorituskykyyn nähden, mutta tuo oli se mitä pystyimme tekemään, kun starttasimme niin kaukaa takaa, pyöritteli vanha mestari.