Ferrarin alkukausi on ollut suuri pettymys. Legendaarinen italialaistalli on valmistajien MM-pisteissä vasta viides, eikä tilanne näytä parantuvan lähitulevaisuudessa. Saksalainen valmistautuu para-aikaa viimeiseen osakilpailuun Monzassa Ferrarin uniformussa. Vettel pohti Motorsportin haastattelussa aikaansa italialaistallissa ja mikä meni vikaan.

– Ne asiat mitkä menivät pieleen? Minusta meillä ei ikinä ollut parasta pakettia koko kauden läpi, jotta olisimme pystyneet haastamaan mestaruudesta, Vettel kertoo.

– Mutta syitä on useampia. Mielestäni olen ilmaissut mielipiteitäni avoimesti tallille viime vuosina. On myös todennäköistä, että emme ole samaa mieltä kaikesta. Mutta roolini on selvä: ajan autoa ja autan tallia suorituskyvyn kehittämisessä.

Vettel sanoi aina tehneensä parhaansa tallinsa eteen, myös viime kilpailuissa. Hän ei myöskään kadu aikaansa Maranellossa.

– Jokaisella tarinalla on alku, keskikohta sekä loppu. Ja niin kuin olen sanonut, en kadu aikaani täällä, ja minusta talli tuntee samoin.

– Olen tämän brändin suuri kannattaja, unelmani oli aina ajaa Ferrarilla. Se toteutui, mutta nyt en malta odottaa uusia haasteita tulevaisuudessa.