F1-legenda Michael Schumacherin lasketteluonnettomuudesta tulee tänään kuluneeksi kuusi vuotta. Formulakansan toivoessa parasta Schumin puolesta voimme aina palata menneisiin muistelemaan miestä F1-maailman valtiaana.

SuomiF1 haluaa kunnioittaa Schumacheria keräämällä tähän juttuun nipun erikoisartikkeleita, joissa Schumacheria, hänen uraansa, saavutuksiaan, sattumuksia ja jopa törkytemppuja käsitellään F1-fanin lukumieltymyksiä miellyttävällä tavalla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Michael Schumacher totuttiin näkemään voittajana. Kuva: Getty Images

Schumacher voitti urallaan 91 osakilpailua, eniten kaikista (toistaiseksi). Muutamat nousevat kirkkaimmiten esille niitä paremmuusjärjestykseen laitettaessa. Maagista!

TOP5: Michael Schumacherin upeimmat voitot: ”Varmaankin itse Jumala asettui Schumin puolelle”

San Marinon GP vuosimallia 2003 sujui Schumacherilta rutiininomaisesti ulkoisesti, mutta kypärän sisällä myllersi. Voitto oli eittämättä miehen uran tunteikkain.

Historia: Michael Schumacherin tunteikkaimman voiton vuosipäivä – hyvästeli kuolevan äitinsä vain tunteja ennen starttia

Yllä olevalla listalla lueteltu Kiinan GP 2006 oli Schumin uran viimeisin voitto. Koska se on myös yksi tyylikkäimmistä, ansaitsee se oman erikoisartikkelinsa.

Michael Schumacherin viimeisen voiton vuosipäivä – yksi miehen komean uran parhaista ajoista

Jos esille haluaa nostaa vielä yhden TOP5-listan ulkopuolisen kilpailun, ansaitsee upea takaa-ajo Euroopan GP:ssä vuonna 1995 sen.

F1-sarja muisteli eeppistä taistoa kilpailun voitosta 1990-luvulla – Michael Schumacheria parhaimmillaan

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Schumacher oli tarvittaessa myös erittäin kovaotteinen kuljettaja. Kuva: Getty Images

Suurtekojen vastapainoksi Schumacherin uraa tulevat mustamaalaamaan aina ja ikuisesti muutamat törkeät temput, joita F1-väki ei koskaan antanut miehelle anteeksi. Schumacher osasi olla radalla myös härski ja törkeä.

TOP5: Schumacher ei ollut vain häikäisevä lahjakkuus – uran typerimmät tempaukset

MM-taiston ratkeaminen kolariin Australiassa 1994 oli Schumia rumimmillaan. Brittifanit eivät ole unohtaneet Damon Hillin ulos kilkkaamista.

Mitä tapahtui? Michael Schumacherin ensimmäinen MM-titteli varmistui rumalla kolarilla, mestaruuden yllä salaperäisyyden verho – huijasiko Schumin talli?

Yksi Schumacherin uran erikoisimmista voitoista nähtiin kaudella 1998 Silverstonessa. Tuolloin Ferrari kiersi ovelasti sääntöjen porsaanreikää, ajattaen rikkeen radalla tehneen Schumin voittoon kyseenalaisella ratkaisulla. Tämän suomalaiset muistavat, menettihän voiton Mika Häkkinen.

F1-historiaa: Michael Schumacherin uran räikein huijausvoitto kuumensi tunteet – yksi F1-historian omituisimmista

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Das Regenmeister vauhdissa. Kuva: Getty Images

Törkytempuista takaisin ylistykseen!

Seitsemän kertaa maailmanmestaruuden voittanut Schumacher on ilman mitänä vastaväitteitä lajin historian parhaita kuljettajia. Mutta mille sijalle hän asettui SuomiF1-sivuston suurlistauksessa, jossa järjestykseen pistettiin kaikki maailmanmestarit?

SuomiF1-sivuston suurlistaus huipentuu: F1-sarjan maailmanmestarit paremmuusjärjestyksessä, sijat 11-1!

Schumacher oli kiistatta yksi F1-historian parhaimmista sadekelin kuljettajista. Regenmeister-lempinimi ei ollut turhaan ansaittu.

Tässä ovat kaikkien aikojen parhaimmat sadekelin F1-kuskit – katso kunnioitusta herättävä lista

Schumacher oli ilmiömäinen kuljettaja, mutta yksin hän ei F1-maailmaa hallinnut. Saksalaisen ympärillä oli aina aina luotettava ja ennen kaikkea asiantunteva joukko, jonka varaan Schumi pystyi aina luottamaan.

TOP5: Michael Schumacherin uran tärkeimmät henkilöt: ”Vaimo Schumacherin suurin voitto”

Schumacher oli mukana kehittämässä muutamia koko lajin historian ylivoimaisimmista F1-autoista. Ferrarin kauden 2004 F2004 on kenties koko lajin historian paras auto. Sen suorituskyky kävi Schumacherillekin heti selväksi.

Kaikkien aikojen F1-kilpuri? Jopa Ferrari järkyttyi luomastaan hirviöstä: ”Odotimme puolen sekunnin aikaparannusta, se olikin kaksi sekuntia”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Schumacherin uran paras vastustaja: Mika Häkkinen. Kuva: Getty Images

Schumacher taisteli MM-titteleistä lukuisten kuljettajien kanssa, mutta rakkain vastustaja saksalaiselle oli Mika Häkkinen. Kaksikko otti ensimmäisen kerran yhteen jo ennen F1-aikoja. Häkkinen sai jo tuolloin tuntea Schumacherin periksiantamattomuuden.

Mika Häkkinen ja Michael Schumacher ottivat tiukasti yhteen jo ennen F1-sarjaa – tämä Schumin kilkkaus vei Häkkiseltä suurkilpailun voiton

Taistelipa Schumacher Kimi Räikköstäkin vastaan. Suomalainen oli lajin nouseva tähti ja tuleva perimään Schumin manttelin Ferrarilla, mutta ennen sitä saksalainen ehti opettamaan vielä kerran nuorta seuraajaansa.

Michael Schumacher opetti viimeisen kerran Kimi Räikköstä – Schumi ”päätti uransa” yhteen parhaimmista ajosuorituksistaan, vaikka sitä ei palkittukaan

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

”Mitä jos” -kysymykset koskevat Schumacheriakin. Kuva: Getty Images

Mutta entä jos mitään tätä ei olisi koskaan tapahtunut?

Schumacher debytoi F1-sarjassa Jordanin ratissa vuonna 1991. Lahjakkuus ei jäänyt keneltäkään huomaamatta, mutta miten erilainen koko tarina olisikaan, jos Schumi ei olisikaan päässyt siirtymään parempaan Benetton-talliin? Pelottaa ajatellakin.

Michael Schumacherin rakettimainen nousu huipulle oli vähällä jäädä toteutumatta – pieni muutos sopimuspaperiin pelasti F1-legendan

Schumacher palasi F1-sarjaan Mercedeksen ratissa kaudella 2010. Odotukset olivat korkealla, mutta kolme kautta eivät tarjonneet juurikaan ilonaiheita.

Monacossa 2012 Schumacher ajoi kuitenkin aika-ajoissa ykköseksi. Paalupaikkaa se ei valitettavasti suonut, mikä harmittaa yhä tänäkin päivänä.

Muistatko Michael Schumacherin uran viimeistä suurtekoa? Huikea temppu jäi ”haamupaaluksi: ”Miten eri lailla voisimmekaan tämän ajanjakson muistaa”

Schumacher oli oman aikakautensa ylivoimaisesti parhaiten palkattu F1-kuningas. Paljonko mies sitten tienasi? Hurjasti, ja vielä vähän päälle!

Michael Schumacher oli F1-sarjan palkkakunkku – näin hurjan omaisuuden saksalainen takoi

Omaa uraansa isänsä varjossa rakentaa tällä hetkellä Mick Schumacher. Jo F1-autoa testaamaan päässyt F2-kuljettaja joutuu tekemään kuitenkin vielä pitkän päivätyön, ennen kuin F1-varikon portit aukeavat. Sukunimi on sekä etu että rasite.

Näkökulma: Onko Mick Schumacher isänsä veroinen, vai rakennetaanko satutarinaa väärin perustein?

Onko Michael Schumacher sitten kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja? Siinäpä kysymys, johon jokaisella on oma mielipiteensä. Näin toimituksessa ajateltiin alkuvuodesta 2019.

Näkökulma: Onko Michael Schumacher kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja? Kyllä, ja tässä aseistariisuvat perustelut

Mikä on sinun mielipiteesi Schumacherista? Kerro se Moottoriurheilun Olohuoneessa!

SuomiF1-sivuston toimittajat muistelevat Schumacheria

#KeepFightingMichael

 

Kuva: Getty Images