Mika Häkkinen ja Michael Schumacher ottivat tiukasti yhteen jo ennen F1-sarjaa – tämä Schumin kilkkaus vei Häkkiseltä suurkilpailun voiton

© Kuva: Getty Images

Mika Häkkinen ja Michael Schumacher ovat yksi F1-historian ikonisimmista taistelupareista. Vuosituhannen vaihteessa formulamaailman herruudesta taistellut kaksikko omasi pitkän yhteisen historian, jo ajalta ennen kuninkuusluokkaakin.

Kaksikon tiet osuivat samoille kilparadoille useaan otteeseen ennen molempien 1991 alkaneita F1-uria. Häkkinen teki kovaa jälkeä brittien F3-sarjassa, Schumacher kotimaassaan Saksassa.

Tutustumiskäynnit toisten sarjoissa opettivat molemmat tuntemaan toisensa, joten loppuvuodesta luokan suurimpaan kilpailun, Macaon GP:hen, kumpikin tiesi millainen vastus toisessa kilpa-autossa odotti.

Michael Schumacherilla syntymäpäivät – näin Mika Häkkinen kommentoi kovinta vastustajaansa

Legendaarinen katuratakilpailu on erittäin arvostettu, ja sen voittajien listaan on kirjoitettu vuosien saatossa lukuisten komean uran tehneen moottoriurheilijan nimi.

Vuonna 1990 nimensä voittajien listaan sai Michael Schumacher. Mika Häkkiselle katkeralla tavalla.

F1-historiaa: Michael Schumacherin uran räikein huijausvoitto kuumensi tunteet – yksi F1-historian omituisimmista

Kilpailu ajetaan kaksiosaisena, ja lähtöjen ajat lasketaan yhteen. Brittien F3-sarjan voittanut Häkkinen hallitsi ensimmäistä lähtöä ajaen selvään voittoon. Voitto oli jo lähes takataskussa, toiseen lähtöön ei tarvinnut enää pistää kaikkea peliin.

Kilpa-ajajalle on kuitenkin luontaista, että kypärän visiirin napsahtaessa kiinni normaali järkiajattelu kaikkoaa. Kilpa-auton ratissa ajetaan vain voitosta.

TOP5: Schumacher ei ollut vain häikäisevä lahjakkuus – uran typerimmät tempaukset

Toisen lähdön kärkipaikan otti itselleen Schumacher, mutta Häkkinen seurasi saksalaista lähietäisyydeltä toisella sijalla. Yhteisajan myötä paineita ei ollut, Häkkinen voisi ajaa toisenakin ruutulipulle.

Kilpailun viimeisellä kierroksella, vain muutama sata metri ennen maalia, Häkkinen kyllästyi kuitenkin tuijottamaan Schumacherin auton takasiipeä. Hän päätti yrittää ohitse radan pitkällä takasuoralla.

Imuavun maksimoimiseksi Häkkinen hilasi autonsa aivan Schumin kantaan. Siirtyessään oikealle ohitusta ajatellen Schumacher teki kuitenkin itselleen harmittavan yleisen tempun.

Schumacher peippasi suoraan Häkkisen eteen. Autot koskettivat, ja suomalainen sinkoutui rajusti kaiteisiin. Voitto oli haihtunut savuna ilmaan vain muutamassa hassussa sekunnissa.

Takasiipensä rytäkässä menettänyt Schumacher pystyi ajamaan ruutulipulle ykkösenä, ja aikaeron turvin hänestä kruunattiin lopulta kilpailun voittaja. Toiseksi tuli Mika Salo ja kolmanneksi Eddie Irvine.

Näkökulma: Onko Michael Schumacher kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja? Kyllä, ja tässä aseistariisuvat perustelut

Häkkiselle kisasta jäi puolestaan käteen vain musta pekka. Vuosien kuluessa kaksikko pääsisi kuitenkin ottamaan useaan otteeseen yhteen kuninkuusluokassa. Noissa taistoissa myös Häkkinen tulisi olemaan useaan otteeseen etevämpi.

Katso video legendaarisesta yhteenotosta täältä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.