Michael Schumacherin 50-vuotispäivä on ollut sivustomme kantava teema tänään. F1-legenda ansaitsee kaiken hehkutuksen, mutta ratkaistaanpas seuraavaksi se kaikkia kiinnostava kysymys: onko hän kaikkien aikojen paras?

Puimme asiaa lyhyesti läpi toimituksen kesken. Koska kysymys on abstrakti, ei oikeaa vastausta voi antaa kukaan. Mutta kuten tässä Mika Häkkinen vs Kimi Räikkönen -vertailussakin, ajatusleikkinä se on herkullinen.

[readmore from=”artikkelit”]

Toimituksemme Schumacher-mietteitä koskevassa jutussa pohdin kysymystä Schumacherin suuruudesta monitulkintaisesti. En nimennyt häntä parhaaksi F1-autoa ajaneeksi kuljettajaksi, mutta kokonaisvaltaisesti parhaaksi F1-kuskiksi.

Aivothan tässä naksahtavat. Onko tuossa jotain sitten eroa? Kyllä on.

Kun puntariin laitetaan puhdas ajotaito ja suhteutetaan se oman aikakauden hallitsemiseen, ovat Ayrton Senna ja Jim Clark minun silmissäni Schumacherin edellä. Saksalaisen kanssa samassa kategoriassa painivat Juan Manuel Fangio ja viime vuosina sarjaa hallinnut Lewis Hamilton.

Mutta kun huomioon otetaan muut suuruuteen vaikuttavat seikat, alkaa vaakakuppi kallistua Schumin eduksi.

Schumacher oli pirun nopea kuljettaja, mutta hän osasi käyttää vauhtiaan oikein. Hän hioi täydelliseksi välitankkaus-aikakauden taktiikan kääntäen siten lukemattomat kerrat tiukat voittotaistot edukseen.

Michael Schumacher 50 vuotta: Kokosimme yhteen liudan Schumin F1-uran upeita ja rumia hetkiä

Schumacher osasi luoda ympärilleen toimivan tallin. Kuljettaja on viimeinen ja kaikista näkyvin lenkki toimivassa kilpatallissa, mutta saksalaisen osuutta Benettonin ja Ferrarin mestaruusmarsseissa ei tule väheksyä.

Moni vähättelee Schumin saavutuksia, saihan hän ajaa ykköskuljettajan asemassa huippuunsa hiottua F1-menopeliä, joka oli suunniteltu täysin hänen halujensa mukaisesti.

Jos teitäkin ärsyttävät nämä puheet, kriitikoiden suut saa kätevästi suppuun näillä kotikonsteilla:

– Eikö sekin ole suuruutta, että saa taivuteltua kokonaisen F1-tallin taakseen?

– Pirun kovaa tulosta hän erityiskohtelullaan saikin aikaiseksi. Voi siis sanoa, että hänelle kaiken uhraaminen kannatti.

MICHAEL SCHUMACHERIN URA KUVINA

Schumacherin upeaa uraa häpäisevät ikuisesti muutamat typerät temput. Niitä ei saa tekemättömiksi, eikä niitä voi liioin puolustaa. Rapatessa roiskuu, mutta kaikki kritiikki on ansaittu.

Eräs toinen kuljettaja toimi aikoinaan täysin samoin. Kuolema glorifioi kuitenkin hänet, eikä hänen ylilyöntejään enää muistella. Puhun tietysti Ayrton Sennasta.

Mutta nämä temput voi nähdä myös kyltymättömänä voitontahtona. Kun pelissä oli voitto, ei Schumacher jättänyt yhtäkään keinoa käyttämättä menestyksen vuoksi. Muut kuskit ja heidän faninsa eivät tästä pitäneet, mutta formulavarikolla ei kerätä ystäviä.

Eräs toinen kuljettaja toimi aikoinaan täysin samoin. Kuolema glorifioi kuitenkin hänet, eikä hänen ylilyöntejään enää muistella. Puhun tietysti Ayrton Sennasta.

Schumacher muokkasi lukuisia kuljettajia koskevia vaatimuksia siirtäen niitä huomattavasti entistä ammattimaisempaan suuntaan.

Jos vaikka kuskit olivatkin olleet kovakuntoisia ennenkin, ei Schumacherin jälkeen yksikään kuljettaja voinut enää laiminlyödä harjoitteluaan. Sama koski PR-työtä, tallin sisäisen ryhmähengen nostattamista ja ennen kaikkea taktista kypsyyttä auton ratissa.

Nykykuljettajista lähes kaikki ovat varttuneet Schumacheria televisiosta katsoen. Vain Räikkönen on ollut siinä onnellisessa asemassa, että hän pääsi kisaamaan voimiensa tunnossa olevaa Schumacheria vastaan. Muut ovat imeneet oppinsa ja kopioineet saksalaisen kaiken osaamisen ja ammattitaidon omaan tekemiseensä.

Kun kaikki nämä asiat otetaan huomioon, päästään alussa esittämääni väittämään.

Michael Schumacher on F1-sarjan historian paras kuljettaja.

Lue lisää Juuso Taipaleen näkökulmia täältä!