Michael Schumacherilla syntymäpäivät – näin Mika Häkkinen kommentoi kovinta vastustajaansa

© Kuva: Getty Images

F1-legenda Michael Schumacher täyttää tänään 48 vuotta. Kolme vuotta sitten vakavasti lasketteluonnettomuudessa loukkaantunut seitsenkertainen maailmanmestari on kuitenkin pysynyt pois julkisuudesta, eikä hänen terveydentilastaan olla saatu juurikaan tietoja.

Schumacher pysyi F1-maailman huipulla käytännössä koko uransa, ja taisteluissa kärkisijoituksista kohtasi hän usean taitavan kuljettajan. Vain yhtä saksalainen kertoi kuitenkin kunnioittaneensa ja pitäneensä todellisena vastustajana. Kyseessä oli Mika Häkkinen, joka tarjosi yhdessä toisen F1-jättiläisen kanssa faneille lukuisia ikimuistoisia taisteluja maailman kilparadoilla.

Vaikka otteet radalla saattoivatkin joskus äityä rumiksi varsinkin saksalaisen puolelta, vallitsi kuljettajien välillä syvä keskinäinen kunnioitus. Schumacher arvosti Häkkisen tapaa pitää mölyt mahassaan tunteellisina hetkinä, toisin kuin moni muu vastustaja.

Kaksikon tiet yhtyivät vielä kerran, kun Mercedekselle uraansa jatkamaan hypännyt Schumacher liittyi Häkkisen luottovuosien tukijaan. Maailmanmestarit tekivätkin paljon PR-työtä Schumacherin Mercedes-vuosina. Tämä syvensi myös kaksikon ystävyyttä.

Häkkinen puhui saksalaislehti Bildille kauniita sanoja Schumacherista tämän syntymäpäivänä. Hän esitti myös toiveen sakslaisen terveydentilasta.

– Hän oli hieno ihminen ja upea persoona. Siksi hänen kohtalonsa koskettaa minua syvästi. Olisi upeaa, jos hän parantuisi ja voisimme vielä tavata toisemme, Häkkinen totesi.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.