Michael Schumacheria on muisteltu tänään laajasti niin maailmalla kuin sivustollamme. Mutta mitä mieltä toimituksessamme tarkemmin miehestä ollaan?

Michael Schumacherin komea F1-ura kuvina – Schumi sai aihetta tuuletuksiin ja nyrpistelyyn

Kukaan ei voi kiistää Schumacherin ajotaitoja, vaikka miehen muista otteista parranpärinää syntyisikin. Toimituksemme sisällä vallitsee syvä kunnioitus miestä kohtaan. Hän on meidän aikakautemme legenda, kenties jopa sarjan historian paras kuljettaja.

Lempimuisto Schumacherista


Juuso Taipale: Japanin GP 2000

Lokakuun kahdeksas päivä vuonna 2000. Elimme aikaa, jolloin jopa siskoni katsoi formuloita. Hän oli Mika Häkkisen fani, minä vannoin Schumin nimeen. Läpi vuoden olimme saaneet vuoron perään tuulettaa tai manata suosikkiemme edesottamuksia. Sitten, Schumi voitti. Ferrari voitti. Minä voitin.


Juuso Koivumäki: Paluu F1-sarjaan

Muistan ensimmäisiä uutisia, kun Schumin paluusta kirjoiteltiin lehdissä. Aluksi piti jännätä, että saako F1-legenda lääkäreiltä lupaa niskansa takia ajaa vielä F1-sarjassa. Lapsuuden mahtavimpien kuskien paluu sarjaan oli fantastinen asia – etenkin, koska Kimi Räikkönen jäi samaan aikaan sarjasta pois.

Tuukka Hyttinen: Legendaarinen välienselvittely David Coulthardin kanssa

Tilanne kuvasti saksalaiskonkarin luonnetta – intohimoinen ja tulinen kilpailija.

Mielipide Schumacherista

Juuso Taipale:

Schumacher osasi paitsi ajaa autoa, myös käyttää jokaisen hänelle tarjotun tilaisuuden hyödykseen. Välillä se tarkoiti osumia ja kyseenalaisia temppuja kilpakumppaneiden kansssa, mutta niiden vastapainoksi hän myös taikoi lukuisia maagisia suorituksia, joihin ei varmasti olisi pystynyt yksikään toinen F1-kuljettaja.

Schumacher myös nosti kuljettajien standardeja jokaisella osa-alueella, ei vain ajamiseen liittyen. Nykypäivän huippukuljettajista Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel ovat Schumin ajatusmaailman ruumiillistumia.

Juuso Koivumäki:

Häikäilemätön ja nopea. Saan monesti samanlaisen fiiliksen nykykuskeista Max Verstappenista kuin Schumacherista. Ajaminen on aggressiivista ja toiminta muita ärsyttävää.

Tietyllä tapaa Schumin nopeus johtui varmasti häikäilemättömyydestä, jota miehellä riitti.

Tuukka Hyttinen:

Yksi suurimmista, joka ei pelännyt taistella voitoista hieman ärhäkämminkin. Schumacherin aggressiivisuus on jakanut vuosien varrella mielipiteitä, mutta miehen ajotaitoja ei voi kukaan kiistää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Onko Schumi kaikkien aikojen paras?

Juuso Taipale:

Kysymys on monitulkintainen. Jos etsinnässä on paras F1-autoa ajanut kuljettaja, pääsevät papereissani Schumin edelle Jim Clark ja Ayrton Senna.

Mutta jos halutaan selvittää kokonaisvaltaisesti paras F1-kuljettaja, on Schumacher kaikkien aikojen paras.

Juuso Koivumäki:

Eri aikakausien kuljettajia on vaikea vertailla. Formulassa kaikkien tähtien on osuttava kohdalle, jotta menestystä tulee. Jos Ferrari olisikin hajonnut pari kertaa useammin jokaisella kaudella eikä Schumi olisi mestaruuksia ottanut niin montaa, häntä ei ehkä laskettaisi yhdeksi kaikkien aikojen parhaista. Mutta onko hän kaikkien aikojen paras?

Itselleni kaksi kuskia on ylitse muiden: Lewis Hamilton ja Michael Schumacher.

Tuukka Hyttinen:

Äärimmäisen vaikea sanoa, sillä eri aikakausien kuljettajia on mahdoton asettaa samalle viivalle F1-autojen tekniikan kehittyessä vuosien varrella jatkuvasti. Toisaalta Schumacherin saavutukset puhuvat puolestaan. Jos mies ei ole paras, on hän ainakin aivan kirkkainta kärkeä.