Näkökulma: Onko Mick Schumacher isänsä veroinen, vai rakennetaanko satutarinaa väärin perustein?

© Kuva: Getty Images

Mick Schumacher on F1-sarjan ulkopuolisten nuorten kuljettajien epäilyksettä kiinnostavin nimi. Mutta ollaanko häntä tyrkyttämässä formula ykkösiin vain sukunimensä perusteella, vai olisiko pojasta todella isänsä suurten saappaiden täyttäjäksi?

Kun numerolla 29 koristeltu Ferrari kaartoi radalle eilen tiistaina Bahrainin Sakhirin moottoriradalla, koki moni nostalgianväristyksiä. Schumacher ja Ferrari takaisin yhdessä.

Michael Schumacher ja Ferrari olivat F1-maailmaa hallinnut parivaljakko, jonka edessä kaikki joutuivat kerran kumartamaan. Tilastot puhuvat puolestaan. 11 kauden aikana ”Schumi” ajoi Ferrarilla viisi maailmanmestaruutta, 72 voittoa, 58 paalupaikkaa ja 116 palkintokorokesijoitusta.

Nämä luvut tekevät hänestä legendaarisen italialaistallin suurimman kuljettajan. Ja kun menestyskeitokseen lisätään vielä Benettonilla ja jopa Mercedeksellä hankitut lisäonnistumiset, on Schumacher kaikkien aikojen parhaiden kuljettajien valiokastissa.

Näkökulma: Onko Michael Schumacher kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja? Kyllä, ja tässä aseistariisuvat perustelut

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Michael Schumacherin meriitit ovat kiistattomat. Kuva: Getty Images

 

Kukaan meistä ”mattimeikäläisistä” ei voi ymmärtää, millaisessa ympäristössä Mick on kasvanut koko ikänsä.

Ei siis ole mikään ihme, että omaa uraansa vasta rakentava Mick Schumacher on ollut läpi lyhyen ajouransa sekä median että suuren yleisön seurannan kohteena. Kun soppaan heitetään vielä isän valitettava nykytilanne, on mediahuomio kasvanut valtaviin mittoihin.

Paineet ovat taatusti valtavat, mutta ainakin toistaiseksi Schumacher on hallinnut ne erinomaisesti. Kukaan meistä ”mattimeikäläisistä” ei voi ymmärtää, millaisessa ympäristössä Mick on kasvanut koko ikänsä.

Vastikään 20 vuotta täyttäneen Schumacherin osake kuljettajamarkkinoila on noussut rakettimaisesti viimeisen vuoden aikana. Vielä tasan vuosi sitten hän oli Euroopan Formula 3 -sarjassa vain yksi kuljettaja muiden joukossa (jos se nyt edes on mahdollista), mutta kesällä tapahtui jotain.

Schumacher ja hänen Prema-tallinsa löysivät jostakin lisää suorituskykyä, ja pitkän voittoputken ansiosta hänestä kruunattiin sarjan mestari lopulta selkeällä erolla muihin. Valkeniko Schumacherille jotain uutta, vai keksikö talli uuden keinon repiä kalustosta irti entistä enemmän? Se ja sama, Schumacher käytti tilaisuutensa, jota tarjottiin myös tallikavereille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Getty Images

Tämä oli myrkkyä niille Schumacherin vähättelijöille, jotka kokivat nuorukaisen edenneen pitkälti sukunimensä, ei ajotaitojensa ansiosta. Mestaruus kovatasoisessa ja perinteikkäässä kasvattiluokassa ei kuitenkaan onnistu ihan jokaiselta.

Nuori ikä antaa Schumacherille vielä aikaa kypsyä. Vaikka F1-sarjaan noustaan tänä päivänä yhä nuorempana ja nuorempana, ei 20-vuotiaalla Schumacherilla ole sinne vielä mikään kiire.

On totta kai selvää, että sukunimi tuo tietynlaisia hyötyjä Schumacherille. Sponsorit kiinnostuvat, ja sitä kautta taloudellinen tuki on turvattu. Alemmissa formuloissa kun lompakon paksuus puhuu voimakasta kieltään.

TOP5: Michael Schumacherin uran tärkeimmät henkilöt: ”Vaimo Schumacherin suurin voitto”

Michael Schumacherin rakkaus Ferraria kohtaan ihastuttaa entistä tallipomoa – ei syyttänyt tallia edes vakavasta loukkaantumisestaan

Michael Schumacherin uran tunteikkain voitto – hyvästeli kuolevan äitinsä vain tunteja ennen starttia

Rahalla ei voi kuitenkaan ostaa osaamista. Onneksi sen suhteen Schumacher on omavarainen. Hän osoittanut jo tässä vaiheessa urallaan olevansa kilpa-autoilija.

Nuori ikä antaa Schumacherille vielä aikaa kypsyä. Vaikka F1-sarjaan noustaan tänä päivänä yhä nuorempana ja nuorempana, ei 20-vuotiaalla Schumacherilla ole sinne vielä mikään kiire.

Viikonloppuna Formula 2 -debyyttinsä tehnyt Schumacher suoriutui urakastaan puhtain paperein. Pisteitä ropisi heti, ja nyt nähdyn kaltaiselle peruspohjalle on hyvä lähteä rakentamaan reittiä kohti formula ykkösiä.

On täysin selvää, että Schumacher tulee maksamaan vielä oppirahoja Formula 2 -sarjassa. Virheitä tulee taatusti sattumaan, mutta hänen täytyy ottaa niistä oppia ja kehittää itseään jatkuvasti paremmaksi ja paremmaksi kuljettajaksi, käyttäen siinä sivussa jokaisen näytönpaikan hyödyksi.

Pääsy sekä Ferrarin että Alfa Romeon F1-auton rattiin Bahrainin testeissä on selvä merkki. Ferrarin junioriohjelmaan kuuluvaa Schumacheria valmistellaan kohti hänen näillä näkymin vääjäämätöntä päämääräänsä, F1-kuljettajan pestiä.

Matka on vielä pitkä, mutta Schumacherilla on kaikki eväät ja taustat kunnossa kuninkuusluokkaan nousuun. Höntyillä ei kuitenkaan tarvitse, ei hänen, ei hänen taustajoukkojensa, ei median eikä varsinkaan fanien.

Otsikon kysymys oli syötti, johon on helppo vastata: Kukaan ei ole Michael Schumacherin veroinen.

Mutta mikäli Mick Schumacher jatkaa nykyistä kehityssuuntaansa, voimme nähdä hänet F1-sarjassa jo hyvinkin nopeasti. Ja mikäli tulosta tulee ja tähtien asennot ovat kohdallaan, tulee hän täyttämään isänsä saappaat yhdella mittarilla.

Ferrari ja Schumacher tulevat palaamaan jälleen yhdessä lähtöruudukkoon.

Lue lisää Juuso Taipaleen näkökulmia täältä.

Mick Schumacher ja Ferrarin ajoasu. Kuva: Getty Images

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.