Michael Schumacherin rakkaus Ferraria kohtaan ihastuttaa entistä tallipomoa – ei syyttänyt tallia edes vakavasta loukkaantumisestaan

© Kuva: Getty Images

Ferrarin entinen tallipäällikkö Stefano Domenicalli muistelee aikaansa formula ykkösissä sarjan uusimmassa podcast-lähetyksessä. Pitkän uran italialaistallissa tehnyt Domenicalli nostaa korkealle Michael Schumachrin merkityksen lajille.

Schumacher liittyi Ferrarille kaudella 1996, Domenicallin oltua tallin palveluksessa jo useamman vuoden. Nopeasti kävi ilmi, ettei jo tuolloin kaksi titteliä voittanut saksalainen suhtautunut ajamiseen kevyesti.

Domenicalli kertoo podcastissa ”Schumilla” kestäneen aluksi aikaa oppia tuntemaan tallin toimintatavat erilaisista luonteenpiirteistä johtuen, mutta saksalainen halusi oppia nopeasti.

– Hän opiskeli jopa italian kielen saavuttaakseen syvemmän siteen ympärillään työskennelleiden kanssa, Domenicalli paljastaa.

Vuosien kasvukipujen jälkeen unelmaliitto saavutti tavoitteensa, kun Schumacher juhli kuljettajien ja talli valmistajien maailmanmestaruutta kauden 2000 päätteeksi. Sen jälkeen alkoi valtakausi, joka hakee edelleen vertaistaan.

– Hän opetti tallia ja koko lajia omilla toimillaan. Hän vei uudelle tasolle sen, mitä kuskeilta vaaditaan.

Domenicallin mukaan Schumacher oli lopulta enemmän kuin kuljettaja Ferrarille. Hänen karismansa puri kaikkiin, ja hänen täydellinen omistautumisensa Ferrarille teki hänestä rakastetun hahmon tallin sisällä.

Schumacher rakasti vilpittömästi työnantajaansa. Domenicalli muisti rakkauden kestäneen jopa suuret kolhut.

– yksi asia mikä vakuutti minut, oli ettei hän ikinä sanonut pahaa tallista. Ei koskaan, vaikka auto olisi hajonnut ja riistänyt häneltä voiton. Muistan kun Silverstonessa vuonna 1999 hän joutui pahaan onnettomuuteen katkaisten molemmat jalkansa. Se oli täysin meidän virheemme. Huonon huoltotyömme takia hänen jarrunsa pettivät. Silti hän ei sanonut sanaakaan tästä, Domenicalli muistelee.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!