Häkkisen järkyttävä kolari, Räikkösen tallin sponsorihuijaus ja the Stigin surkea F1-räpellys – näitä erikoisartikkeleita SuomiF1-sivustolta luettiin 2019

© Kuva: Getty Images

SuomiF1 tarjosi tänäkin vuonna moottoriurheilun ystäville runsaasti herkullisia ja mielenkiintoisia erikoisartikkeleita, joiden avulla lajista, sen historiasta ja tapahtumista sai enemmän irti. Tässä vuoden luetuimmat.

Kategorian ykkönen tuli selville jo edellisessä, ”vuoden luetuimmat jutut” -artikkelissa. Erikoisartikkeli kauden 2019 palkoista on luonnollisesti mukana tälläkin listalla. Hurjia ovat vuosiansiot.

Valtteri Bottaksen tulevaisuus kiinnosti. Kuva: Getty Images

Ennen Mercedes-jatkon varmistumista Valtteri Bottaksen tulevaisuus herätti runsaasti keskustelua. Hetken aikaa formulakansan täytyi tosissaan miettiä vaihtoehtoja, missä tallissa Bottas kaudella 2020 ajaisi.

Valtteri Bottas on kuskimarkkinoiden avaintekijä – tässä ovat suomalaisen vaihtoehdot Mercedeksen ohella, yksi todellinen jokerikortti

Jatkosopimuksen varmistuttua Bottas osoitti tallilleen sen olleen täysin oikea päätös. Kauden loppupuoliskolla hän ajoi vielä kaksi voittoa, joista toisen Japanissa.

Kisan jälkeen Bottas julkaisi kuvaparin itsestään ja Mika Häkkisestä. Toimituksessa kuvaa katsottiin haikein mielin.

Valtteri Bottaksen kuva kertoo karua ja surullista kieltä F1-sarjan kehityksestä – F1-fanina tämä surettaa

Häkkisestä puheenollen. Miehen lähes kuolemaan johtanut onnettomuus Australiassa 1995 ei tule unohtumaan koskaan. Ennen miehet olivat ehkä rautaa, mutta Häkä otti itse asiallisesti kanta siihen, etteivät asiat olleet ennen aina paremmin.

Mika Häkkinen julkaisi pysäyttävän kuvan hengenvaarallisesta ulosajostaan – yksi ratkaisu olisi voinut säästää loukkaantumiselta

Mika Häkkinen. Kuva: Getty Images

Nostalgia, se toimii. Formulakansan lempikitinänkohde nykyformuloissa on eittämättä voimanlähde. Kehitys kehittyy, eikä vanhoihin aikoihin voi jäädä vellomaan. Ei edes, vaikka sieltä löytyisikin jotain näin kaunista.

F1-historian tehokkaimman moottorin hevosvoimat loksauttavat leuat auki – tällä päivämäärällä se osoitti viimeisen kerran voimansa

Kimi Räikkönen palasi F1-karkeloihin kaudeksi 2012 Lotuksen riveissä. Suoritukset olivat upeita, mutta kahden kauden aikana tallin taloudellinen tilanne romahti. Syykin paljastui. Talli joutui klassisesti ukotetuksi ”sponsorin” toimesta.

Paljastus: Kimi Räikkösen ex-talli joutui huijatuksi sponsorineuvotteluissa – jättimäinen diili oli suurta vedätystä

Räikkösen takavuosien otteista on hauska kirjoittaa, onhan Jäämies kokenut niin paljon sekä ilon että epäonnen hetkiä. Kausi 2008 oli kuitenkin katkera. Suomalainen oli lopulta MM-sarjassa statistin roolissa, mutta vailla omaa syytään. Siitä saamme kiittää Lewis Hamiltonin typeryyttä.

Lewis Hamiltonin aivopieru Kimi Räikköstä kohtaan kaivelee edelleen – syöksikö Jäämiehen kauden alamäkeen?

Ayrton Senna on lajilegendoista suurimpia. Brassin sädekehää eivät himmennä edes tämänkaltaiset, tänä päivänä fanien tuomitsemat temput.

Ayrton Sennalta teki komean, mutta nykypäivän maailmassa tuomittavan eleen tallikaverilleen

SuomiF1-sivuston historian luetuin juttu on historiikki sarjan surkeimmasta tallista Andrea Modasta. Tallin uskomaton toikkarointi kaudella 1992 on jo itsessään kertomisen arvoinen, mutta massoihin vetoavaksi sen tekee tallin toinen kuljettaja. Perry McCarthy alias Top Gearin the Stig!

Tänäkin vuonna McCarthy ja Andrea Moda nousivat korkealle tässä kategoriassa. Menestystä ei tullut F1-karkeloista, mutta SuomiF1-sivustolla kylläkin!

Tiesitkö: Top Gearista tuttu “The Stig” oli F1-sarjan historian surkuhupaisimman tiimin kuljettaja

Perry McCarthy ja Andrea Moda. Kuva: Getty Images


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.