Raha on maailmaa pyörittävä voima. Sitä on liikkeellä valtavat määrät myös formula ykkösissä. Kuljettajat tienaavat mansikoita, mutta miten paljon tarkalleen?

Britilehti Mirror on kaivanut esiin jokaisen tämän kauden F1-kuljettajan palkkatiedot. Niistä saa jonkinlaisen kuvan siitä, millaisista summista formulamaailmassa puhutaan.

Tämäntyylisiin listauksiin on kuitenkin aina syytä suhtautua pienellä varauksella. Koska tiedot eivät ole julkisia, voivat ne olla pahastikin yli- tai alimitoitettuja.

Huomioitava on myös kuskien sopimusten erilaiset palkkioperusteet. Peruspalkan lisäksi lisätienestejä voi tulla erilaisista tulosbonuksista ja muista lisäporkkanoista.

Mirrorin listan kärjestä löytyvät tutut nimet. Mercedeksen hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton ja Ferrarin tähtikuski Sebastian Vettel tienaavat huippukuljettajille sopivaa vuosipalkkaa.

Varsinkin Hamiltonin palkka on massiivinen. Vettelin vuosiansiot jäävät britistä yli kymmenen miljoonaa euroa. Toisaalta britin elämäntyylin tuntien rahalle löytyy kyllä käyttöä.

NÄIN SITÄ RAHAA VOI KÄYTTÄÄ: Mika Häkkinen osti harvinaisen superauton – posketon hlntalappu

Renaultin kuskikaappaus Daniel Ricciardo saa mukavan korvauksen tästä kaudestaan ranskalaistallissa. Vanha tallikaveri Max Verstappen tienaa ”vain” hilusia aussikuskiin verrattuna, mutta eri lähteiden mukaan Verstappenin todelliset vuosiansiot olisivat erilaiset bonukset huomioiden samaa luokkaa Ricciardon kanssa.

Tämä kielii joko Mirrorin listauksen olevan hakoteillä tai sitten sen unohtavan bonukset kokonaan.

NÄIN F1-TALLIT SAAVAT PALKINTORAHAA: Ferrari saa hurjan summan erikoisbonuksensa turvin

Suomalaisittain sekä Valtteri Bottas että Kimi Räikkönen tienaavat tavalliseen kaduntallaajaan verrattuna erittäin sievoisia summia, vaikka listauksen kärkihahmoihin verrattuna tulot ovat maltillisemmat. Mikäli Bottas saa lisätuloja menestyspainotteisesti, alkoi kausi erinomaisella tavalla.

Räikkönen oli taannoin F1-sarjan parhaiten palkattu kuljettaja, mutta uuden Alfa Romeo -sopimuksen myötä suomalainen on tippunut ”tavallisten F1-kuljettajien” kastiin. Vuosikorvaus tästäkin kaudesta on kuitenkin enemmän kuin kelvollinen.

Katso kaikkien kuljettajien palkka alla olevasta taulukosta. Voit myös verrata helposti tallikavereiden ja maanmiesten välisiä palkkaeroja.

LIITY MOOTTORIURHEILUN OLOHUONEESEEN MEIDÄN TAVALLISTEN PALKANSAAJIEN TAVOIN!

[table id=46 /]