Ayrton Sennalta teki komean, mutta nykypäivän maailmassa tuomittavan eleen tallikaverilleen maailmanmestaruuden varmistuttua

© Kuva: Getty Images

F1-legenda Ayrton Sennan kolmannesta maailmanmestaruudesta tulee tänään kuluneeksi tasan 28 vuotta.

Senna varmisti tittelin 20. lokakuuta Japanin GP:ssä Suzukassa sen jälkeen, kun ainoa uhkaaja Nigel Mansell oli sortunut ulosajoon kilpailun alkukierroksilla. Keskeytyksen myötä Sennan etumatka ei ollut enää kurottavissa umpeen kauden päätöskilpailussa Australiassa.

Mitä ajatuksia Kimi Räikkösen uran upeimman ajon seuraaminen herätti 14 vuotta myöhemmin? Huomio kiinnittyi kolmeen asiaan, analyysimme ei välttämättä miellytä faneja

Video ulosajosta nähtävissä alla tai tästä.

Kilpailun viimeisellä kierroksella kärjessä ajanut Senna hiljensi vauhtiaan, päästäen tallikaverinsa Gerhard Bergerin edelleen voittoon. Nykypäivänä voiton lahjoittaminen näin makaaberilla tavalla herättäisi varmasti pahennusta, ei vähiten vedonlyönnin vuoksi. Senna halusi kuitenkin palkita tallikaverinsa ja hyvän ystävänsä.

Kilpailu oli myös Sennan verivihollisen Alain Prostin viimeinen Ferrarilla. Ranskalainen sai yllätyspotkut ennen kauden päätöskilpailua hänen verrattua Ferrarinsa ajo-ominaisuuksia kuorma-autoon. Myöhemmin ranskalaislegenda on kuitenkin kertonut potkujen todellisen syyn piilineen tallin kuplineesta sisäpolitiikasta.

Lue lisää F1-historiaa täältä!

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.