Daniel Ricciardo kannustaa kilpaveljeään rikkomaan F1:n omituista sääntöä: ”Hänellä on jo lähtöruuturangaistuksia, joten mitä väliä?”

© Kuva: Getty Images

Renaultin Daniel Ricciardo kannustaa entistä tallikaveriaan Daniil Kvjatia rikkomaan F1:n kypäräsääntöä sunnuntaina ajettavassa Venäjän GP:ssä.

Venäläiskuljettaja Kvjat olisi halunnut ajaa kotikisansa erityismaalatulla kypärällä. Säännöt estivät kuitenkin tämän, koska Kvjat oli jo vaihtanut kypäränsä maalausta kerran Italian GP:ssä. Sääntöjen mukaan maalausta saa vaihtaa vain kerran kauden aikana.

– Kaikki puhuvat aina Sebistä (Vettel), kun hänellä on uusi jokaisessa kilpailussa, eikä kukaan hänelle siitä mitään sano, Ricciardo vitsaili kypäräänsä usein editoivan Vettelin kustannuksella.

– Se on melko tyhmä sääntö. He olivat tarkkoja siitä ensimmäisenä vuonna, kun se otettiin käyttöön, mutta sen jälkeen siitä ei ole paljoa kuultu. Kannustan Dania vain pitämään sitä (uutta kypärää). Hänellä on jo lähtöruuturangaistuksia, joten mitä väliä? Ricciardo sanoi.

Kvjat starttaa kilpailuun viimeisestä ruudusta, sillä hän ei päässyt moottoriongelmian takia liikkeelle lainkaan eilisessä aika-ajossa. Lisäksi venäläiskuljettaja sai lähtöruuturangaistuksia moottoriosien vaihtamisesta.

Venäjän GP starttaa kello 14.10.

Lähde: Racefans


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.