Autosport on antanut perinteiseen tapaasa arvosanat kuljettajille. Bahrainin GP:stä pari kuljettajaa nappasi täyden kympin.

Täydellisen suorituksen nimiinsä saivat kisan voittaja Lewis Hamilton, voiton loppuhetken tekniseen ongelmaan menettänyt Charles Leclerc sekä keskeyttämään joutunut Nico Hülkenberg, joka oli noussut ennen pettymystään peräti kuudenneksi.

[readmore from=”Bahrainin GP”]

Suomalaisista molemmat saivat arvosanakseen kahdeksan. Valtteri Bottas sijoittui kisassa toiseksi ja Kimi Räikkönen seitsemänneksi.

– Bottas oli lähellä Hamiltonin vauhtia aika-ajoissa ja startissa hän onnistui hyvin, ennen kuin tuulen väärin arvioiminen vei häneltä kaksi paikkaa. Hän oli 22 sekuntia tallikaveriaan perässä turva-auton tullessa lopussa radalle, mutta eroa selittää osiltaan etusiipeen jumiutunut muovipussi, lehti kirjoittaa.

Räikkönen ajoi Alfa Romeollaan jälleen pisteille. Suoritus nosti tallin valmistajien sarjassa mukavasti neljänneksi.

– Vahvempi Alfa Romeo, joskaan ei niin paljon kuin aika-ajoero antoi osoitta. Hän vietti kisan lopun Lando Norriksen perässä, ja ehkä hänen olisi pitänyt yrittää ohitusta, lehti tiivistää.

Autosport jakoi tylyt tuomiot kisassa mokailleelle Ferrarin Sebastian Vettelille sekä Red Bullin Pierre Gaslylle, jotka molemmat saivat arvosanakseen nelosen.

LUE MYÖS: SuomiF1 listasi topit ja flopit Bahrainista

MM-pistetilanne – upeaa katseltavaa suomalaisin silmin!