SuomiF1-sivuston toimitus tarkkaili sydän pamppaillen Bahrainin kisaviikonlopun yllättäviä tapahtumia. Ferrarin Charles Leclercin epäonneen kaatunut ajosuoritus sykähdytti, Renault’n ja Sebastian Vettelin kompurointi hämmästytti.

Näin annoimme kunniaa ja huutia aika-ajojen jälkeen. Miten lista muuttui vuorokaudessa?

TOP #1

Juuso Taipale: Charles Leclerc. F1-maailma sai uuden tähtensä. Leclerc ei voittanut ehkä Bahrainin GP:tä, mutta fanien sydämet kuitenkin. Viikonlopun nopeimmasta miehestä ei ollut epäilystäkään.

[readmore from=”Bahrainin GP”]

Leclerc on Ferrarin tulevaisuus. Tapahtuuko kapulanvaihto jo tällä kaudella, ja millaisissa merkeissä, nousee yhdeksi kauden mielenkiintoisimmista puheenaiheista.

Juuso Koivumäki: Charles Leclerc. Voitto lipsui käsistä teknisen vian takia, mutta vauhti oli mainiota koko viikonlopun. Pyyhki Sebastian Vettelillä lattiaa ja osoitti, että Ferrari voi unohtaa puheet ykkös- ja kakkoskuskista.

Tuukka Hyttinen: Charles Leclerc. Aivan loistava statement-tason esitys nuorelta Ferrari-pilotilta. Monacolaiskuski todisti kerralla kuuluvansa kärkikastin talliin. Nuorukaisen epäonni tekniikan kanssa sunnuntain kisassa oli sydäntä riipaisevaa katseltavaa, mutta miehen ajosuorituksesta on annettava täydet pisteet.

Syy selvisi: Tähän ongelmaan Ferrarin ja Charles Leclercin voitto kariutui

Charles Leclerc voi pitää päänsä ylväänä pystyssä Bahrainin esityksen jälkeen. Kuva: Getty Images

TOP #2

Juuso Taipale: Lando Norris. Toisessa GP-kilpailussaan kuudenneksi ajanut Norris ansaitsee ehdottomasti kaiken hehkutuksen suorituksestaan. ”Jälkijoukon” parhaaksi sijoittuminen sarjan ikänestorin Kimi Räikkösen hiillostaessa niskaan on oiva osoitus miehen kyvyistä.

Norris oli vahva läpi viikonlopun. Nuoresta iästään huolimatta brittikuski on valmis F1-sarjaan.

Juuso Koivumäki: Nico Hülkenberg. Saksalaiselta jälleen loistavia otteita. Nousi lähes koko porukan perältä keskikastin kunkuksi jälleen kerran. Tekniikan pettäminen lopussa harmittavaa, mutta se ei ole pois Hülkenbergin suorituksesta.

Tuukka Hyttinen: Kimi Räikkönen. ”Jäämies” esitteli nimensä mukaista kylmäpäisyyttä ja malttia jättämällä turhat ohitustaistelut nopeampien kuskien kanssa välistä pitkin kisaa. Vaikka sijoituksia tuli ja meni, keskittyi formulakonkari omaan suoritukseensa ja taktiikkansa ajaen puhtaasti tukevalle pistepotille.

TOP #3

Juuso Taipale: Lewis Hamilton. Ei uran upein ykköstila, mutta kaikki lasketaan. Kilpailussa britti vei jälleen kerran ”mittatikkuaan” Vetteliä miten tahtoi, ja osoitti myös inhimillisyyttä Leclerciä kohtaan kisan jälkeen. Mestaruustaiston kannalta jokainen iskunpaikka pitää osata käyttää hyödykseen, ja sen Hamilton teki jälleen kerran.

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Loistavaa taistelua sijoituksista Vettelin kanssa. Pakotti saksalaisen käytännössä virheeseen erittäin aggressiivisella ohituksella. Lopussa tuurilla voittoon, mutta kauden lopussa lasketaan vain pisteet. Osoitti, miksi on viisinkertainen maailmanmestari.

Tuukka Hyttinen: Lando Norris. McLarenin nuori kuskilupaus teki mainiota jälkeä taistellessaan yhdeksännestä lähtöruudusta keskikastin läpi kuudennelle sijalle. Brittitallin vauhti ei näytä lainkaan huonolta, eikä Norrisin suorituksesta löydy paljoa pahaa sanottavaa.

Lewis Hamilton sai ruiskia kuohujuomaa Bahrainin GP:n voittajana. Kuva: Getty Images

FLOP #1

Juuso Taipale: Sebastian Vettel. Vettelin suurin vihollinen on mies itse. Jälleen yksi täysin omaan nimiin mennyt virhe murentaa miehen arvostusta F1-fanien silmissä hälyttävää tahtia.

Ennen kauden alkua nostin Vettelin omaksi mestarisuosikikseni. En halua epäillä itseäni vielä, mutta Vettelin olisi syytä alkaa esitellä vähitellen jo niitä parempia kykyjään. Rattimies hän on parhaimmillaan, kunhan kupoli pysyy kasassa.

SuomiF1-toimitus veikkaa: Tässä ovat F1-kauden 2019 kymmenen parasta kuljettajaa

Juuso Koivumäki: Renault. Täydellinen katastrofi. Aika-ajo meni jo täysin penkin alle Hülkenbergin osalta teknisen vian takia. Kisassa molemmat autot hyytyivät muutamaa kierrosta ennen ruutulippua. Talli ei tunnu saavan luotettavuutta kuntoon millään, mikä olisi elintärkeää entistä tasaisemmassa keskikastissa.

Tuukka Hyttinen: Renault. Kisaviikonlopusta ei jää paljon tuulettamisen aihetta, jos yhden tallin kummatkin kilpurit hyytyvät samalla kierroksella radan varteen vain hetkeä ennen kisan loppua. Ranskalaistallin tekninen luotettavuus vaikuttaa reilusti odotettua heikommalta. Teknkiikka on laitettava pian kuntoon, jos keskikastin herruuden taistelussa mielii pysyä mukana.

Renaultit jäivät nolosti radan varteen. Kuva: Getty Images

FLOP #2

Juuso Taipale: Renault. Lähellä oli, että tältä listapaikalta oltaisiin vältytty. Aika-ajopettymyksen jälkeen ranskalaistalli oli saamassa molemmat kuljettajansa pisteille, kunnes näimme yhden kauden taatusti surkuhupaisimmista tapahtumista.

Hukkaan heitetty pistemäärä voi vielä kostautua loppukaudesta. Mutta ennen kaikkea tämä oli valtava imagotappio.

Juuso Koivumäki: Pierre Gasly. Tallikaveri Max Verstappen jäi ulos palkintopallilta niukasti, kun kierrokset loppuivat kesken. Mitä tekee Pierre Gasly? Taistelee jämäpisteistä Toro Rossojen kanssa. Ilman Renaultin karmeaa epäonnea olisi saanut vain YHDEN MM-pisteen. Gaslyn pitää petrata aika-ajoissa, jotta pääsisi paremmista lähtökohdista kisaan. Toki Bahrainissa olisi pitänyt pystyä tehdä useampia ohituksia ja nousta kuuden joukkoon. Mielenkiintoista nähdä, että kauanko tohtori Marko nuoren ranskalaisen rämpimistä katsoo.

Tuukka Hyttinen: Sebastian Vettel. Saksalaiskuski pilasi oman kisansa aivan itse hermojensa petettyä jälleen kriittisellä hetkellä taistelussa Lewis Hamiltonin kanssa. Näky oli valitettavan tuttu viime kauden toiselta puolikkaalta. Tätä ei voida nähdä toistamiseen, jos Ferrari-tähti haluaa voittaa tänä vuonna mestaruuden.

Nico Rosberg haukkui maanmiehensä Sebastian Vettelin

FLOP #3

Juuso Taipale: Antonio Giovinazzi. Moni on varmasti odottanut enemmän Alfa Romeon toiselta kuljettajalta. Italialaiskuljettaja on kuitenkin ollut kauden molemmissa kilpailuissa selvästi kokenempaa tallikaveriaan Räikköstä heikompi.

Giovinazzin on syytä muistaa, että mikäli hän ei osoita olevansa tulevaisuuden tähtikuljettaja, ei Ferrarin valinta tule koskaan kohdistumaan häneen. Miehen takana paikkaa kärkkyy eräs saksalainen, jolla on perin tutun kuuloinen sukunimi.

Juuso Koivumäki: Sebastian Vettel. Vettel teki tavaramerkkinsä eli murtui joutuessaan paineen alle. Takaraivossa painoi varmasti jo se, että tallikaveri meni menojaan, joten kun Lewis Hamilton löi painetta, soppa oli valmis.

Vettelin pitää ehdottomasti kerätä itsensä tai muuten nelinkertaista maailmanmestaria odottaa kakkoskuskin rooli vakuuttavan Leclercin rinnalla.

Tuukka Hyttinen: Daniel Ricciardo. Renault’n teknisistä ongelmista huolimatta risuja on annettava erikseen myös aussitähdelle. Ricciardon suoritukset näyttivät jo toista kisaviikonloppua putkeen yllättävän heikoilta. Red Bullilla vielä viime vuonna voitoista haastanut tähtikuljettaja oli lähellä pilata tallitoverinsa Nico Hülkenbergin kisan törmäämällä kollegaansa keskellä Bahrainin kisaa.

Ricciardon on ryhdistäydyttävä, sillä Renault odottaa mieheltä ehdottomasti paljon nähtyä enemmän.

LUE MYÖS: Australian GP:n topit ja flopit

Bahrainin GP tarjosi draamaa ja puheenaiheita. Kuva: Getty Images