Bahrainissa F1-maailma näki tähden nimeltä Charles Leclerc syttyvän loistoonsa. Väkevä esiinmarssi toi monacolaiselle Ferrari-kuskille uran ensimmäinen paalu vastustamattomaan tyyliin.

Leclerc oli ansaitusti aika-ajojen juhlituin sankari, mutta ketä muita täytyy nostaa esille? Sen tekee SuomiF1-sivusto, joka analysoi jokaisen aika-ajon ja kilpailun hyvät ja huonot suoritukset. Lue Australian GP:n aika-ajojen arviomme täältä!

F1-kansakin seuraa lajia tarkasti. Moottoriurheilun Olohuoneessa tuhannet suomalaiset F1-fanit käyvät kiivasta ja hedelmällistä keskustelua lajista. Liity mukaan!

Kehut

Charles Leclercin paalupaikka

Leclerc oli aika-ajojen kuningas. Kuva: Getty Images

Uran 1. paalupaikka

Nyt viimeistään on aika hiljentyä niiden tahojen, joiden mielestä Ferrari teki virheen korvatessaan Kimi Räikkösen Charles Leclercillä.

Nuori monacolainen tarvitsi vain kaksi aika-ajoa näyttääkseen kaikille, miksi hänestä puhutaan tulevaisuuden supertähtenä. Vasta 21-vuotias nuorukainen on edelleen vasta kehittymässä täyteen loistoonsa, mutta jos otteet ovat jo nyt tätä luokkaa, voimme vain arvailla mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Leclercin ensimmäisestä paalusta mielenkiintoinen tilastohuomio – vertautuu hyvin yhteen Vettelin kanssa

Ferrari on palannut…

Ferrari-kaksikko paiskasi kättä aika-ajojen päätteeksi. Kuva: Getty Images

Eturivin lähtöruudut

Talvitesteissä jyrännyt talli oli Australiassa ongelmissa, mutta Sakhirin hiekka-aavikolle talli palasi jälleen kovassa iskussa. Mercedekset ovat olleet koko viikonlopun statisteja Maranellon orhien rynnistyksen edessä.

Mestaruustaistelun kannalta olisi parasta mahdollista viihdettä, jos Ferrari pystyisi ottamaan revanssin Melbournen tapahtumista Bahrainissa. Kunhan talli ei vain pudota jälleen kerran palloa tositilanteessa.

Pelaako Ferrari huomenna tallimääräyksen Vettelin eduksi? Näin tallipomo kommentoi

…Kuten myös McLaren

Onko McLaren oikealla polulla takaisin huipputalliksi? Kuva: Getty Images

Mahtoi Fernando Alonsoa harmittaa katsoa sivusta, kuinka molemmat McLarenit ajoivat Q3-osioon Bahrainin aika-ajoissa. Ja vieläpä täysin ansaitusti, siihen ei tarvittu muiden epäonnea.

McLarenilla on vielä pitkä tie kuljettavanaan takavuosien menestykseen palaamiseksi, mutta ainakin tänä vuonna kausi näyttäisi sujuvan huomattavasti edellisvuosia myönteisimmissä merkeissä.

Kritiikit

Renault

Renaultin piti olla ”B-joukon” paras. Kuva: Getty Images

Viime vuoden otteiden jälkeen Renaultin odotettiin olevan jälkijoukon selkeästi paras talli, mutta tällä hetkellä siitä ollaan kaukana. Vauhti ei ole riittänyt aika-ajojen päätösosioon kummassakaan aika-ajossa, Bahrainissa siitä jäätiin jopa hälyttävän paljon.

Tehdastalli joutuu tällä hetkellä katsomaan vierestä, kuinka sen asiakkaana operoiva McLaren on ranskalaismerkin lippulaiva.

Nico Hülkenbergin jääminen jo avausosioon tekee tallin sunnuntai-iltapäivästä vaikean urakan. Taistelu valmistajien sarjan neljännestä sijasta on sittenkin täysin avoinna.

Pierre Gasly (taas)

Pierre Gaslyn on syytä herätä. Kuva: Getty Images

2-0 aika-ajotappio tallikaverille Max Verstappenille ei ole nolo asia. Jääminen Q3-osion ulkopuolelle kauden molemmissa aika-ajoissa sen sijaan on.

Pierre Gaslyn Red Bull -debyytti on lähtenyt käyntiin turhan löperösti käytettävää sanaa ”karmea” käyttäen. Jo testeissä rytisi, mutta vauhti on ollut kadoksissa myös kauden jo alkaessa. Bahrainissa auto oli miehen mukaan ajokelvoton, mutta selittelyille ei tässä tallissa ole ennenkään juuri korvia loksautettu.

Gaslyn on syytä ajaa kilpailusta hyvä tulos, tai tohtori Helmut Marko suutahtaa.

Konkarilta rohkea arvio: kahdesti F1-sarjasta potkut saaneen venäläisen paluu Red Bullille mahdollinen

Romain Grosjeanin ja insinöörin nukahdus

Romain Grosjean menetti hukkaan hyvän lähtöpaikan. Kuva: Getty Images

Romain Grosjean maksoi Q1-osion köröttelystään kovan hinnan. Kolmen lähtöruudun pudotus vaikuttaa suuresti hänen taisteluunsa hyvistä pistesijoista.

Kimi Räikkönen nousee lähtöruudukossa – kilpailijalle rangaistus tästä törttöilystä

Vika ei ole täysin kuljettajan, sillä radalla kuljettaja ei voi juurikaan tietää mitä hänen takanaan tapahtuu. Tästä syystä varikkomuurin on oltava hereillä, jotta kuljettaja osaa väistyä pois alta nopeamman edestä.

Nyt näin ei toimittu, ja tästä kiitoksena Grosjean jouyui jälleen tuomariston eteen ja pienen pilkan kohteeksi.

Bahrainin GP ajetaan huomenna! Tutustu kisasivuihimme ja ole perillä avauskisan tapahtumista!