F1-kauden 2019 ensimmäiset aika-ajot on ajettu. Jälkipeli lauantaina ajojen päätteeksi on käynyt kuumana. SuomiF1-sivusto heittää omat analyysinsä lauantain suorituksista.

Analyysissä jaetaan ruusuja ja risuja erityisen onnistuneista tai flopanneista suorituksista.

Samaa tekee F1-kansakin. Moottoriurheilun Olohuoneessa tuhannet suomalaiset F1-fanit käyvät kiivasta ja hedelmällistä keskustelua lajista. Liity mukaan!

Kehut

Lando Norrisin supersuoritus

Lando Norris yllätti kaikki aika-ajotuloksellaan. Kuva: Getty Images

8. lähtöruutu

Käsi rehellisesti pystyyn: kuka olisi uskonut tulokaskuskin järjestävän tällaisen paukun?

Vasta 19-vuotias britti täräytti aika-ajojen kovimman yksittäisen yllätyksen nostamalla McLareninsa lähtöruudukon yläkastiin, samalla kun tallikaveri jäi letkan hännille. Edelle ehdittiin vain neljän auton kalustolla, joten nuorukaisen suoritus on siinäkin valossa erinomainen.

Kuka Lando Norris? Tutustu kuljettajajaan täältä!

Norris pääsee huomiseen GP-debyyttiinsä mukavista asetelmista. Kolariin osalliseksi joutumisen riski pienenee huomattavasti, kun hän ei ole joukon keskellä.

Mercedeksen iskukyky

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas onnittelivat toisiaan. Kuva: Getty Images

Eturivin tyylikäs haltuunotto

Kaikki osasivat olettaa Mercedeksen olevan vahva, mutta että näin ylivoimainen? Hopeanuolella tämä homma osataan.

Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas pyyhkivät muilla lattiaa tosipaikan tullen. Eturivi varmistui tyylikkäästi, eikä yhdelläkään toisella tallilla ollut asian kanssa nokan koputettavaa. Tämä on katkera paikka Ferrarille.

Haasin Australian taika

Haas vei ensimmäisen taistelun keskikastin herruudesta. Kuva: Getty Images

Loppujoukon paras, ruudut 6 & 7

F1-sarjan tuorein talli on aina iskussa Melbournessa. Romain Grosjean ja Kevin Magnussen ottivat ”B-ryhmän” parhaat lähtöpaikat, ranskalaisen ollessa kolmatta vuotta peräkkäin aika-ajojen kuudes.

Viime vuonna talli menetti neljännen ja viidennen sijan identtisiin varikkotöppäyksiin, joten huomenna tallilla on revanssin paikka. Suuri pistepotti tekisi tallille nannaa taistelussa valmistajien sarjan viidennestätai jopa neljännestä sijasta.

Kritiikit

Pierre Gaslyn & Red Bullin uinahdus

Pierre Gasly tippui jatkosta jo Q1-osiossa. Kuva: Getty Images

17. lähtöruutu

Vaikka Pierre Gaslyn pettymykseen päättynyt aika-ajotulos ei olekaan miehen itsensä vika, on pettymys oikea arvio kuvaamaan ranskalaisen Red Bull -debyyttiä.

Red Bull -kuski syytti talliaan heikosta tuloksesta aika-ajoissa

Kolmen kärkitallin vauhtietu muihin on tällä hetkellä niin suuri, ettei tämänkaltaisia työtapaturmia saisi tapahtua. Gaslyllä on huomenna kova urakka edessään, Melbournessa kun ei juuri ohituksia normaaliolosuhteissa nähdä.

Carlos Sainzin turpasauna

Carlos Sainz koki pettymyksen. Kuva: Getty Images

18. lähtöruutu

Sainzille aika-ajot olivat jättipettymys. Sijoitus on huono, mutta katastrofaaliseksi tilanne muuttuu tilannetta tallikaveriin vertailtaessa.

Norris täräytti sellaisen suorituksen, että Sainzin on pakko sisuuntua tästä. Espanjalaiselta odotetaan paljon, paljon enemmän.

Ferrari tipahti Mersun kyydistä

Ferrarin talvitestien vauhti näyttäisi kadonneen. Kuva: Getty Images

Lähtöruudut 3 & 5

Talvitestien perusteella Ferrarin piti olla jopa Mercedestä nopeampi. Tiedossa oli, että Hopeanuoli ei varmasti ollut näyttänyt kaikkea, mutta eron ei taatusti uskottu olevan 0,7 sekuntia.

Sebastian Vettel on voittanut kisan kahdella edelliskaudella. Tänä vuonna saksalaisen pitää venyä parhaimpaansa, mikäli hän aikoo napata kolmannen peräkkäisen voiton.

Tallin uuden kuskin Charles Leclercin viides sija oli myös pienoinen pettymys. Hondan vauhdittama Max Verstappen olisi pitänyt pysyä lyömään, minkä mies itsekin myönsi.

Australian GP ajetaan huomenna! Tutustu kisasivuihimme ja ole perillä avauskisan tapahtumista!