Ferrari on paljastanut Charles Leclercin Bahrainin GP:n voiton riistäneen ongelman laadun. Monacolaiskuljettajan uran avausvoitto kaatui lopulta eri ongelmaan kuin aluksi annettiin ymmärtää.

Leclercin vauhti putosi dramaattisesti Bahrainin GP:n loppuhetkien lähestyessä. Molemmat Mercedes-kuljettajat ehtivät sekuntitolkulla kierrosajoissa hävinneen Leclercin edelle ennen turva-autoa ja ruutulippua.

[readmore from=”Bahrainin GP”]

Ongelmaksi epäiltiin aluksi lämpöenergiaa keräävän MGU-H:ta, mutta Ferrarin tarkastettua auton viaksi paljastuikin hajonnut polttomoottorin sylinteri.

– Yksi sylintereistä ei toiminut kunnolla. Tutkimme moottorin tarkasti Maranellossa, sillä haluamme tietää mistä oikein on kyse. Tulemme käyttämään moottoria seuraavana viikonloppuna Kiinassa harjoituksissa, jotta voimme testata sen toimivuutta ja suorituskykyä, tallipomo Mattia Binotto kertoi Autosportille kisan jälkeen.

Binotto myös heitti yhden huhun suosiolla romukoppaan.

– En tiedä, mistä MGU-H -epäilykset kumpuavat. Siinä ei ollut mitään vikaa.