Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan F1-vuoden lopussa nähtiin aivan uutta Lewis Hamiltonia, joka vaikuttaa aiempaakin itsevarmemmalta ja vahvemmalta kuskilta.

Wolffin mielestä selvin merkki Hamiltonin kehityksestä olivat kahden viimeisen kilpailun voitot. Aiemmin brittitähdellä on ollut vaikeuksia kisata tosissaan voitoista ratkaistuaan mestaruutensa jo hyvissä ajoin syksyllä.

Kuljettajien mestaruus ratkesi Hamiltonille tänä vuonna jo Meksikossa. Mercedes taas varmisti valmistajien MM-tittelin Brasiliassa.

Vaikka Hamilton ei ole samaan yltänytkään aiempina vuosina, nyt mestaripilotti nappasi voitot sekä Brasilian GP:stä että kauden finaalikisasta Abu Dhabissa.

Saksalaistallin johtomiesta miellytti tähtikuskinsa venyminen voittotaisteluihin kauden lopussakin, kun pelissä ei ollut enää mukana kuljettajien mestaruuden panosta. Tallipomo oli hyvillään Hamiltonin asenteen kehityksestä.

– Kuskille se on todella erikoinen tilanne, sillä heitä arvioidaan vain kuljettajien mestaruuden perusteella. Hän [Hamilton] sanoi kuitenkin sen tuntuneen vajavaiselta saavutukselta. Hän halusi meidän saavuttavan merkkimestaruuden, Wolff kehui Motorsportin haastattelussa.

– Kun katsoin hänen kasvojaan, näin miltei enemmän onnea ja helpotusta valmistajien mestaruuden jälkeen verrattuna kuljettajien titteliin. Tämän vuoksi hän ei nostanut jalkaansa kaasulta ennen loppua. Tämä on jollain tavoin uutta Lewista, tallijehu intoili.

Lähde: Motorsport