Autoteollisuuden jättiläinen Honda saattaa poistua tämän kauden jälkeen F1:stä, mikäli McLaren päättää irtaantua sopimuksesta japanilaisvalmistajan kanssa.

McLaren on ajanut kohta kolme kautta Hondan valmistamilla moottoreilla varsin heikolla menestyksellä ja tallin uskotaan siirtyvän ensi kaudeksi käyttämään toisen valmistajan moottoreita.

Hondalla oli jo suullinen sopimus Sauberin kanssa ensi kauden moottoriyksiköistä mutta Sauberin Frederic Vasseurin korvatessa Monisha Kaltenbornin tallin johtajana, myös tallin Honda-yhteistyö kariutui.

Kansainvälisen autourheiliitto FIA:n puheenjohtaja Jean Todt toivoo japanilaisjätin jäävän F1:siin.

– Toivon todella, että Honda ei lähde. Ymmärtääkseni yksikään valmistaja ei kykene tuottamaan moottoria yli kolmelle tallille. Eli jos Honda lähtee sarjasta, meillä on yksi talli ilman moottoria ja sitä me emme halua, Todt sanoi thecheckeredflag.co.uk:n mukaan.