Ross Brawn uskoo, että kaiken avain F1:n kehittymisessä tulee olemaan pitkän tähtäimen suunnittelu, joka on loistanut tähän saakka poissaolollaan.

Toisena tärkeänä tekijänä maanantaina F1:n urheilupuolen johtajaksi nimitetty Brawn pitää sääntökirjan yksinkertaistamista.

– Haluan yhdessä muun johtoportaan, osakkeenomistajien, tiimien ja FIA:n kanssa luoda vision, missä me haluamme olla muutaman vuoden päästä. Tiedän kokemuksesta, että F1 on ollut hyvin reaktiivista. Kun ongelma ilmaantuu, siihen etsitään nopea ratkaisu, mutta kukaan ei ole tehnyt suunnitelmaa siitä, miten asiat ovat 3-5 vuoden päästä, Brawn sanoo BBC:llä.

– Mielestäni me tiedämme jo nyt, mitä fanit haluavat: he haluavat hyvää viihdettä, tasaista kilpailemista ja sitä, että ymmärtäisivät paremmin, mitä tapahtuu ja miksi. Uskoakseni kaikki ovat tästä samaa mieltä. Saavuttaaksemme nämä asiat, kaikkien osapuolten on kuljettava yhteistä polkua.

Brawn tiedostaa, että sekä säännöt, että kilpailut ovat liian monimutkaisia.

– Tulevaisuuden avainasioita on kaiken yksinkertaistaminen. Viime vuodet olen katsonut kilpailuja fanin ja tavallisen katsojan näkökulmasta. Ja on ollut sellaisia hetkiä, kun edes minä en ole ymmärtänyt, mistä on kyse, Brawn siunailee.

– Tämä on todella hieno laji, yhdistelmä upeita kuljettajia ja persoonallisuuksia, kilpaileminen, autot, kaikki se. Meidän on nyt tarkasteltava kaikkea uusin silmin nähdäksemme, kuinka voisimme parantaa tätä kokonaisuutta.

– Viime vuosina emme ole nähneet hyvää kilpailemista. Olemme nähneet kahden kuljettajan välistä taistelua saman tiimin autolla. Se ei ole tietenkään Mercedeksen vika, he ovat tehneet hienoa työtä. Mutta fanien näkökulmasta sellainen ei ole kovin mielenkiintoista.

– Lajilla on erilaisia faneja. Osa tulee paikan päälle, osa katsoo kaiken TV:stä, jotkut muista medioista. Meidän on löydettävä tasapaino, joka tyydyttää kaikkia heitä, Brawn visioi.

– Haluamme myös luoda itse kilpailutapahtumasta paremman show’n. Siitä on tehtävä mahdollisimman iso tapahtuma, sellainen, jossa katsoja todellakin viihtyy koko viikonlopun ihan alusta loppuun.