© Kuva: Getty Images

Brittilehti harvinaisen kriittisenä perinteisissä arvosanoissaan F1-kuljettajille

Autosport on jakanut kauden viimeiset kisakohtaiset arvosanansa F1-kuljettajien Abu Dhabin GP:n suorituksista. Vaikka kauden päättymisen kunniaksi varikkoalueella tunnelma oli normaalia rennompi, ei sama tunnelma ollut tarttunut lehden kriittiseen linjaan.

Yksikään kuljettaja ei ansainnut arvosanakseen täyttä kymppiä, ja vain kisan voittaja Lewis Hamilton sai arvosanakseen yhdeksikön. Maailmanmestaruuden napannut Nico Rosberg sai toisesta sijastaan kahdeksaisen, kuten myös Sebastian Vettel, Nico Hülkenberg, Felipe Massa ja Fernando Alonso.

Ferrarin Kimi Räikkönen sai tutun arvosanan seitsemän. Vahvasta alusta huolimatta suomalainen hyytyi lopulta kilpailussa kuudenneksi.

– Kisa oli pettymys miehelle, joka ajoi kilpailun alussa jopa kolamntena. Kohokohtana oli tallikaveri Vettelin lyöminen aika-ajoissa jo viidennessä kilpailussa peräjälkeen, lehti kertasi.

Keskeyttämään joutunut Williamsin Valtteri Bottas sai arvosanan kuusi. Aika-ajojen 11. sija laskettiin pettymykseksi.

– Harjoitusvauhdin jälkeen jääminen Force Indioiden, tallikaveri Massan ja McLarenin Alonson taakse oli pettymys. Bottas aloitti kisassa hyvin, kunnes jousitus antoi periksi ja kilpailu oli ohitse.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!