Ensi vuonna nähdään vahvempi Kimi Räikkönen sanoo Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier. Ranskalainen sanoo kuljettajallaan aikaa kuluneen kauden alussa totutteluun paluunsa jälkeen, mitä Räikkönen ei ole itsekään kieltänyt, mutta totuttelun aika on nyt ohi. Ja valmiina on myös talli.

– Hän oli vauhdissa aika nopeasti, eikä missään nimessä koskaan menettänyt taitoaan tai nopeuttaan, Boullier sanoi Autosportin haastattelussa.

– Kyse oli vain siitä, että hän ymmärtää kisaviikonlopun formaatin ja kaiken tarpeellisen ajamisesta.

”Kaikki on valmiina”

Räikkönen on nyt ollut pisteillä yhteen menoon 14 osakilpailua – tämän hetken pisin putki kaikista kuljettajista – ja on sarjan ainoa kuljettaja, joka on ajanut jokaikisen kierroksen kuluvalla kaudella. Tallipomo sanoo, että tämän aiheuttaa 33-vuotiaan suurin vahvuus.

– Hänen kisataitonsa on aivan hämmästyttävää. Se, miten hän tietää, missä hän on radalla, on uskomatonta.

– Hän tietää, että hän voi rakentaa oman strategiansa tai auttaa tallin strategiaa omilla päätöksillään. Minun täytyy sanoa, että hänellä selkeä näkemys siitä, mitä hän tarvitsee kisassa.

Tallille Räikkösen vaikutus on Robert Kubican menettämisen jälkeen ollut merkittävä.

– Tiimi itsessään, kuten aina sanon, on koottu erittäin ammattitaitoisista ihmisistä. Enstonen organisaatio on hyvin organisoitu rakenteellisesti ja kaikki on valmiina.

– Mikä tärkeintä nyt, he tietävät, että he voivat luottaa Kimiin. Se on antanut heille takaisin heidän itsevarmuutensa ja he tulevat puristamaan eteenpäin.