Kimi Räikkönen kertoo tuntevansa samaa intohimoa kilpa-ajoon kuin aina ennenkin. Ensi vuonna tavoitteet ovat nykyistä korkeammalla ja kun Lotus-kuljettaja saattaa hyvinkin päättää kuluvan kauden kuljettajien sarjan kolmosena, parantaminen tuskin voi tarkoittaa paljon muuta kuin täysipainoista hyökkäystä kohti maailmanmestaruuden uusimista.

– Olen ollut erittäin tyytyväinen talliin; siihen miten siellä toimitaan, miten he lähestyvät kisoja ja kuinka he investoivat auton kehittämiseen, Räikkönen sanoi.

– Minusta kehityksen avulla, jota on tehty kulissien takana Enstonessa, voimme kenties taistella podiumeista vielä useammin ensi vuonna ja myös haastaa mestaruudesta entistä vahvemmin, espoolainen arveli.

– Tämä vuosi on ollut hyvä alusta vahvan perustan rakentamiselle ensi vuodeksi, joka toivottavasti tulee olemaan vieläkin parempi. Me tiedämme mitä meidän on tehtävä parantaaksemme joillakin tärkeillä osa-alueilla, minkä pitäisi auttaa meitä saamaan entistäkin parempia tuloksia.

Resepti suurempaan menestykseen ensi vuonna on selvä – lauantaina on onnistuttava. Kisavauhdissa Lotus on jo osoittanut olevansa ajoittain ykkönen.

– Minusta suoriutuakseni paremmin kisoissa, minun on löydettävä enemmän itsestäni ja autostani aika-ajoissa. Tämä kausi on osoittanut, että täytyy olla joka kerta ensimmäisessä kahdessa rivissä voittaakseen. On tärkeää parantaa meidän lähtöruutujamme vuodeksi 2013. Se on yksi päätavoitteistani minulle.