Ferrarin tempulle tyrmäävä vastaanotto – "Häpeä"

Ferrarin päätös esitellä Italian merivoimien lippua autossaan Intian GP:ssä on saanut heikon vastaanoton kisan isäntämaassa, kerrotaan paikallisessa mediassa laajasti.

Maranello halusi osoittaa GP-viikonlopun aikana solidaarisuutta kahdelle italialaiselle merijalkaväen sotilaalle, jotka ovat syytettynä Intiassa kahden intialaisen kalastajan ampumisesta aiemmin tänä vuonna. Sotilaiden on kerrottu luulleen ammuttuja merirosvoiksi.

Intian ulkoasiainministeriö kommentoi Ferrarin poliittissävytteistä viestiä kriittisesti.

– Urheilutapahtumien käyttäminen sellaisiin tarkoituksiin, jotka eivät ole luonteeltaan urheilullisia, ei ole linjassa urheilun hengen kanssa, ministeriö sanoi NDTV:n mukaan.

Paikallinen kalastajien etujärjestö NFF sen sijaan oli suorasanaisempi ja kritisoi paikallisia viranomaisia kovin sanoin siitä, että tallin ylipäätään on annettu näyttää lippua autossaan.

– Me emme voi hyväksyä sitä, että hallitus katsoo läpi sormien tätä tekoa, erityisesti siksi, että näiden kahden merijalkaväen sotilaan oikeudenkäynti on yhä meneillään, sanoi The Hindu -sanomalehden mukaan järjestön edustaja T. Peter, jonka mukaan tapaus on ”häpeä” Intialle.