Kimi Räikkönen kertoo, että Lotuksen (silloinen LRGP) viime vuoden vaikeudet eivät saaneet häntä missään vaiheessa kyseenalaistamaan päätöstään tehdä sopimus tallin kanssa. Menestys ei ole tullut täytenä yllätyksenä.

– On ollut vuosia, jolloin olen ollut kärkitallissa ja meillä on ollut huono vuosi, mutta seuraava puolestaan täysin erilainen, Räikkönen sanoi Autosportille.

– Se on yhä yksi suurimmista talleista: sen tehdas on pysynyt samassa paikassa, heillä on enemmän tai vähemmän kaikki työkalut nopeimman ja parhaan auton tekemiseen. Se ei ehkä ole McLarenin tai Ferrarin tai Mercedeksen tasolla henkilöstön määrässä, mutta [Lotuksella] on tietotaitoa ja tahtoa tehdä hyvä auto ja painaa kovaa, Räikkönen jatkoi.

Vaikka Lotus on kyennyt tällä kaudella luomaan auton, joka on ainakin kisassa kenties nopein, 32-vuotias ei halua vielä luvata saman jatkuvan automaattisesti myös ensi vuonna.

– Täytyy katsoa tätä vuotta ensin. Haluan pärjätä niin hyvin kuin suinkin mahdollista joka kisassa. Yhtenä vuonna voi pärjätä hyvin, mutta kuten olemme nähneet, jopa suurimmat tallit voivat kärsiä vaikeista ajoista seuraavana. Voisi ajatella, että meidän pitäisi vain kehittyä paremmaksi ja paremmaksi, mutta koskaan ei tiedä.

– Ei ole helppoa tehdä nopea auto ja joskus pienet yksityiskohdat voivat joko olla edullisia sinulle tai vaihtoehtoisesti poikkiteloin tielläsi.