Jenson Buttonista tuli vuonna 2000 F1-sarjan silloisen historian nuorin kuljettaja, kun hänet palkattiin Williamsille. Vaikka britin ensimmäinen kausi oli lupaava, hän joutui lopulta odottamaan ensimmäistä F1-voittoaan pitkälti yli 100 osakilpailua.

Vaikka ennen mestaruuttaan Brawnilla 2009 hän ei koskaan päässytkään ajamaan huippukilpailukykyistä autoa, ”ikuisena lupauksena” ja liialliseen juhlintaan syyllistyvänä ”Jet-Set Jensonina” pitkään pysyminen oli osittain myös hänen omaa syytään, Button myöntää Daily Mail -lehden erikoishaastattelussa.

– Myönnän, että tein virheitä. Uskoin hypetykseeni. Minun täytyi opetella, että kilpa-ajoon kuuluu paljon muutakin kuin vain ajamista, Button toteaa.

– Minun piti ymmärtää fyysisen kunnon ja ravinnon päälle. Piti oppia lajin psykologisesta puolesta. Piti ymmärtää insinööripuolesta, jotta pystyisin puhumaan mekaanikoille ongelmien ilmetessä autossa, Button selittää.

– Mitä tulee playboyna olemiseen, olin nuori jätkä, joka nautti estottomasta rentoutumisesta. Minulla oli kivaa siihen aikaan, mutta en sanoisi, että mopo koskaan lähti käsistä, McLaren-kuski kertoo.

Täysin vanhoja tapojaan 32-vuotias ei ole vieläkään unohtanut.

– Tykkään yhä pitää kivaa, mutta on turvallisempaa juhlia suljettujen ovien takana.