Fernando Alonson voitto Malesiassa ja vähintäänkin yllättävä johto F1-sarjassa ei saa aikaan suurta toiveajattelua Ferrarilla. Tallin tekninen johtaja Pat Fry sanoo F2012:n olevan yhä lähes sekunnin kärkeä jäljessä aika-ajovauhdissa.

– Me työskentelemme ongelmien korjaamiseksi. Uusia osia tulee sisään ja pyrimme saamaan ne radalle niin nopeasti kuin suinkin mahdollista. Meillä tulee olemaan viisi erillistä päivitystä Kiinassa, jotkut niistä ilmeisempiä kuin toiset. Suurempi päivityspaketti tulee Espanjaan, Fry sanoo tallin kotisivulla.

Italialainen Autosprint kertoi viime viikolla, että Ferrarin tulevat päivitykset olisivat enemmän tai vähemmän kopioituja Sauberilta. Lehti kutsuikin autoa pilkkanimellä ”Ferrauber”.

Tekniikkapomo myöntää, että alkukaudella Ferrari on hyötynyt ulkoisista tekijöistä.

– Meidän aika-ajovauhtimme kuivalla on yhä noin kahdeksan kymmenystä parasta jäljessä, mutta me haluamme olla paras itse. Kosteat, heikon pidon olosuhteet sopivat autollemme paremmin ja saavat tietyt F2012:n ongelmat näyttämään vähäisemmiltä. Sen näki Melbournessa perjantain harjoituksissa ja Malesian osakilpailussa.

Muista talleista Fry mainitsi tutun nelikon. Näistä kehut saivat McLaren ja Lotus.

– Red Bullin suhteellisen hidas vauhti yllätti minut. McLaren vaikuttaa melko nopealta. Jos minulta oltaisiin kysytty asiasta kuukausi sitten, olisin laittanut nämä tallit eri järjestykseen.

– Mercedes on hyvä aika-ajoissa, mutta heillä on samat ongelmat takarenkaiden kulumisen kanssa kuin aiemminkin, joten heidän kisavauhtinsa tippuu nopeasti. Lotus on toinen talli, joka on tehnyt hyvää työtä. Se on näyttänyt nopealta ensimmäisistä Jerezin testeistä lähtien.