Perjantain nopeimman ajan Malesiassa Kimi Räikkösen ajamana kellottanut Lotus-talli ei tehnyt lupaavasta vauhdistaan isoa numeroa. Sekä kuljettat että tallin johto kuvailivat päivää lähinnä varovaisen myönteisesti.

– Päivä oli aika hyvä. Me kokeilimme muutamien juttujen muuttamista autossa ja edistyimme sen osalta, että missä halusimme olla sessioiden lopussa, Räikkönen sanoi.

– Me ajoimme märällä, kuten täällä usein on, ja auto tuntuu hyvältä. Meillä oli melko raskas auto tänään, joten en tiedä missä kukin on kevyellä autolla aika-ajoissa, mutta olen tyytyväinen tilanteeseemme ja odotan meidän olevan kohtuullisia huomenna [aika-ajoissa].

Auto ei vielä aivan Grosjeanin makuun

Tallikaveri Romain Grosjean jäi ensimmäisessä sessiossa yhdeksän kymmenystä suomalaisesta ja toisessakin yli kuusi. Hän sanoi auton säätöjen olevan vielä hiukan hakusessa, mutta huomautti myös Räikkösen auton saaneen isomman aeropäivityksen.

– Me työskentelemme yhä auton asetusten kanssa, sillä ne eivät tunnu aivan sopivilta minulle. On hiukan vaikeaa ymmärtää tarkalleen miksi, Grosjean sanoi.

– Uusi etusiipi tuntuu paremmalta kuin aiempi, mistä on apua. Kimi ajoi päivitetyllä aeropaketilla, joka vaikuttaa olevan parannus, joten me tiedämme enemmän olevan saatavilla siltä osa-alueelta. Nykyisistä spekseista on kuitenkin yhä saatavilla hyötyä, kunhan saan kaiken toimimaan itselleni.

– Tuntumani oli hyvä ja odotan innokkaasti parannusten tekemistä ennen aika-ajoja huomenna.

”Erittäin hyödyllinen päivä”

Tekniikkapomo James Allison piti päivää hyödyllisenä. Sadekuuro toisessa sessiossa ei muodostunut suureksi ongelmaksi tallille.

– Olen tyytyväinen päivän työhön. Me tulimme tänne toivoen, että automme osoittautuu yhtä kilpailukykyiseksi kuin Australiassa hyvin erilaisissa olosuhteissa. Aikaiset merkit vaikuttavat vihjaavan, että auto on kohtuullisen hyvä.

– Päivitykset, joita kokeilimme tänään, näyttävät myös toimivan hyvin. Vaikka molemmat kuljettajat käyttivät uutta etusiipeä, Romain oli hiukan epäedullisemmassa asemassa sikäli, että hänellä ei ollut uusinta pakoputkiversiota ja siihen liittyviä muutoksia korissa. Hän voi siis olla luottavainen hyvästä asemasta taulukossa.

– Ainoa pieni häiriö oli sade, joka haittasi meidän pitkän vedon ohjelmaamme. Se kuitenkin osoittatui aika hyödylliseksi, koska meillä on nyt parempi käsitys oikeasta tilanteesta välikelin renkaiden vaihtamiselle. Päivä on ollut kaiken kaikkiaan erittäin hyödyllinen.

Katso galleria perjantailta ylhäältä!