F1-tallit vaativat FIA:lta lisäselvityksiä Singaporen tuomaritoimintaan.

Viime viikonloppuna ajettu osakilpailu herätti paljon keskustelua erityisesti rangaistusten, tai niiden puutteen osalta. Erityisesti MM-kärkinimi Max Verstappenin selviäminen kolmesta eri rikkeestä vain varoituksella hämmästytti kilpailijoita.

Erityisesti hollantilaisen estely aika-ajoissa sisartallin kuljettaja Yuki Tsunodan kohdalla sai niskavillat pystyyn. Red Bullin omistuksessa oleva AT ei lähettänyt yhtäkään edustajaa tuomariston eteen antamaan omaa näkemystä päätöksestään.

Myös muita kyseenalaisia päätöksiä nähtiin. Itse kilpailussa Lewis Hamilton ohitti Sergio Perezin ajaessaan mutkan leveäksi. Säännöissä tämä olisi selkeä rangaistus, mutta tuomaristo ei tätä noteerannut.

Tallit haluavatkin selvitystä jokaisen päätöksen taustoihin. Auto, Motor und Sportin mukaan suurin huoli kohdistuu Red Bullin vaikutukseen AlphaTaurin kohdalla. FIA ei ole vastannut tallien vaatimuksiin.

F1-sirkus matkaa seuraavaksi Japaniin. Suzukan ensimmäinen harjoitus starttaa perjantaina 5:30 Suomen aikaa.