Mercedes-pomo Toto Wolff kertoo käyneensä aikoinaan neuvotteluja lupaavan nuorukaisen kiinnittämisestä.

Kyseessä oli muuan Max Verstappen. Wolff paljastaa hänellä olleen aikoinaan mahdollisuutensa kiinnittää lupaava hollantilainen Mercedeksen leipiin ja on tätä nykyä tullut hieman katumapäälle.

Verstappen kiinnitettiin lopulta Red Bullin kuskiohjelmaan loppukesästä 2014, mutta ennen tätä Wolff kävi keskusteluja isä Jos Verstappenin sekä hänen managerinsa Huub Rothengatterin kanssa sopimuksesta Mercedeksen kanssa.

– Jos ja Hub tulivat toimistolleni Brackleyssä ja Max oli silloin kartingissa tai juuri karting-päivien loppupuolella ennen Formula 3 -taivalta, avaa Wolff ESPN:lle.

– Sen jälkeen puhuimme uudestaan, kun he tulivat käymään luonani Wienissä. Vietimme muutaman tunnin keskustellessamme hänen tulevaisuudestaan, jatkaa Wolff.

Tuohon aikaan hopeanuolilla oli juuri loksahtanut palapelin palaset kohdilleen, sillä Lewis Hamilton sekä Nico Rosberg dominoivat sarjaa kaudella 2014. Sopimuksen kaatumisen suurin kynnys olikin se, ettei Mercedeksellä ollut tuolloin vielä omaa junioritiimiä, johon 16-vuotias superlupaus oltaisiin voitu laittaa ajamaan. Wolff olisi halunnut nuoren Verstappenin kiipeävän verkkaiseen tahtiin tietään ylös Formula 3 -sarjasta ylöspäin, mutta Red Bull korottikin panoksia rutkasti ja loppu on historiaa.

Energiajuomajätti pystyi tarjoamaan pestin sisartallistaan ja niinpä hieman myöhemmin vasta 17-vuotias tuleva supertähti ajoi kuninkuusluokassa Toro Rosson puikoissa jo kaudella 2015.

Wolff avaa vuosien takaista tilannettaan siten, että heillä oli jo Hamiltonin tai Rosbergin mahdollinen korvaaja tiedossa. Kyseessä oli myöhemmin juurikin Rosbergin tilalle hypännyt Valtteri Bottas, jota Wolff itse manageroi.

– Kadunko sitä, että missasimme Maxin? Ehdottomasti, mutta se ei vain ollut mahdollista silloin, avaa Mercedes-pomo.

– Meillä oli kaksi kuskia, joihin olin äärimmäisen tyytyväinen. Nico lähti kauden 2016 jälkeen ja Bottas oli meidän vaihtoehto, mutta Max ei ollut silloin enää edes saatavilla, totesi Wolff.

Verstappen on vielä tänäkin päivänä Red Bullin kultakimpale ja on väistämättömästi matkalla jo kohti kolmatta perättäistä maailmanmestaruuttaan.

LUE MYÖS: Sergio Perezin matka haastajasta kritiikin kohteeksi – ”Kurkotti johonkin, joka ei ollut koskaan mahdollista”