Red Bull -kuljettaja Sergio Perezin kyvyt sarjan parhaan auton puikoissa on asetettu kyseenalaiseen valoon kahden surkean viikonlopun myötä.

Meksikolaisen ohuet mestaruushaaveet kokivat jälleen kolauksen viime viikonloppuna Espanjassa, kun Perez möhli aika-ajoissa, eikä onnistunut kilpailussa nousemaan edes palkintokorokkeelle.

Samaan aikaan tallikaveri Max Verstappen teki tuhojaan ja patsasteli Espanjan GP:n jokaisen ajosession piikkipaikalla johtaen kilpailussakin jokaisen kierroksen. Perez on pudonnut Verstappenin haastajasta kovan kritiikin kohteeksi vain kahdessa osakilpailussa ja ero tallikaveriin venähti jo 53 pisteeseen.

Tallipäällikkö Christian Horner koitti kilpailun jälkeen buustata Perezin itseluottamusta kommenteilla, jonka mukaan hän teki loistavan nousun takaa neljänneksi asti. Samalla kuitenkin hänen takaa kilpailuun lähtenyt George Russell oli se, joka suihkutteli Mercedeksellä samppanjaa kilpailun jälkeen. Sarjan ylivoimaisella autolla olisi pitänyt nousta korkeammalle ja vaikuttaa siltä, että Perez on romahtamassa henkisesti.

Samaa pohtivat myös McLarenin entinen mekaanikko Marc Priestley sekä toimittaja Andrew Benson BBC:n Chequered Flag -podcastissa.

– Hänen osaltaan koitettiin kisassa erilaista strategiaa, mutta tiedämme myös, kuinka nopea auto se on Verstappenin käsissä. En tiedä, onko Perez menettänyt itseluottamuksensa viime viikkoina, mutta kaksi kisaa sitten oli vielä puhetta mestaruustaistosta, pohtii Priestley.

– Tätä nykyä ihmiset kyseenalaistavat hänen paikkansa siinä autossa ja ajaako hän edes kauden loppuun. Hänen puolella pilttuuta vallitsee puhdas psykologinen tilanne.

– Olihan se kohtalainen nousu, mutta hän on autossa, jolla kaikki muu, paitsi podium on pettymys, perkaa Priestley.

Sergio Perezin suoritustaso on romahtanut. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.
Kuva: Getty Images

Benson on samoilla linjoilla ja kertoo, että Mercedeksellä noteerattiin jo ennen kilpailua se tosiasia, ettei Perezistä todennäköisesti ole totista uhkaa sunnuntain kilpailussa. Erikoinen näkemys siihen nojaten, että tallikaveri johti joukkoja koko viikonlopun ja ohitti kilpailussakin kierroksella lähes puolet muusta porukasta.

– Muutkin tiimit huomasivat sen, ettei Perez ole lähelläkään Verstappenin kyytiä. Mercedes meni kilpailuun tietäen, että heillä on hyvä mahdollisuus päihittää hänet, kertoo Benson.

– He laskivat Perezin saavuttavan ”normaalilla” vauhdilla vain kenties Russellin. Näin tapahtuikin, mutta ei Perez ollut lähellekään tarpeeksi nopea päästäkseen ohi. Perez näyttää rikkinäiseltä tällä hetkellä, jatkaa Benson.

Bensonin mukaan meksikolaisen vahva aloitus kauteen loi hänelle itselleenkin vääristyneen kuvan siitä, että hän voisi totisesti haastaa tallikaveriaan mestaruudesta. Tämä ei kuitenkaan todellisuudessa ollut koskaan kokonaiskuva, joka todistaa vain sen, kuinka vahvoja Verstappenin kaltaiset huippukuljettajat ovat.

– Perez kurkotti johonkin, mikä ei todellisuudessa ollut koskaan mahdollista, muotoili Benson.