Belgialaisjulkaisu HLN raportoi tiistaina F1-kalenterin mahdollisista muutoksista. Kuninkuusluokan omistama Liberty Media on puhunut avoimesti halustaan muovata F1-sarjan kisakalenteria monipuolisemmaksi maanosien suhteen. Legendaariset euroopan kilpailut ovat siis vaarassa.

Tuoreimman tiedon mukaan moottoriurheilufanien suosikkiratoihin kuuluva Spa-Francorchamps on vaarassa jäädä ulos sarjasta kaudela 2023. Legendaarinen kilparata on ilmas sopimusta sarjan kanssa ensi vuodelle.

HLN:n mukaan Hollannin osakilpailun lisääminen tarjoaa F1-sarjalle jo huippukilpailun suht lähellä. Erityisesti hollantilaisfanien määrä Zandvoortissa tekee kilpailusta mielekkäämmän vaihtoehdon Belgiaan verrattuna.

Sopimuksetta ovat euroopan kilpailuista myös Monaco, Ranska sekä Itävalta. Monaco sekä Itävalta ovat suhteellisen varmoja jatkajia, ja Ranskan kilpailua huhutaan Paul Ricardilta Nizzaan.

Viime kauden Belgian GP oli täysi floppi. Kilpailussa ei ajettu kilpaa kierrostakaan rankkasateen vuoksi.