Espanjan osakilpailua ylivoimaisesti johtanut Charles Leclerc joutuu keskeyttämään kilpailun teknisen vian takia.

MM-johtaja ajoi yli 20 sekunnin karusta seuraavasta kuljettajasta, eikä tallilla tuntunut olevan huolen häivääkään. Monacolaisen kilpailu päättyi kuitenkin kierroksella 28 tekniseen vikaan. Miehen auto hyytyi toisella sektorilla, eikä Leclerc voinut muuta kuin madella varikolle.

Tämä nosti Mercedeksen George Russellin ykköspaikalle. Brittikuski on taistellut raivoisasti teknisistä murheista kärsivää Max Verstappenia vastaan.

Myös Valtteri Bottas taistelee palkintosijasta. Suomalaisen vauhti ei puhtaasti kärkitalleja vastaan riitä, mutta lisäkeskeytykset voivat tarkoittaa kauden ensimmäistä palkintosijaa nopealle suomalaiselle. Bottas on tällä hetkellä kolmantena, mutta varikolla toista kertaa käynyt Verstappen jahtaa suomalaista kovaa tahtia.