Ex-kuski Max Verstappenista: ”Olisi kuollut jo neljä kertaa 80-luvun autoilla”

© Kuva: Getty Images

Entinen McLaren-kuljettaja Bruno Giacomelli väittää, että Red Bullin Max Verstappen olisi kuollut useita kertoja, jos hollantilainen olisi ajanut hänen aikanaan. Giacomelli ajoi F1-sarjassa 70- ja 80-luvuilla.

Formula 1 -autojen turvallisuus on parantanut 2000-luvulla merkittävästi. Viimeisimpänä on tullut Halo-suojakaari, mutta HANS-niskatukea pidetään yhtenä merkittävimmistä keksinnöistä. Myös autojen kolarikestävyys on parantunut merkittävästi.

– Verstappen olisi kuollut ainakin kolme tai neljä kertaa, jos hän olisi ajanut 80-luvun autoilla, kuten minä, Giacomelli sanoi Motorsportille.

Giacomelli viittaa siihen, että Verstappen on tullut tunnetuksi – etenkin nuorempana – uhkarohkeista tempuista radoilla. Ne ovat monesti päätyneet kolariin ja keskeytykseen.

– Onnettomuuden sattuessa minä todellakin tunsin pelkoa. Siinä on parin sekunnin ikkuna, kun ehtii tajuta, mitä tapahtuu. Ensimmäisenä ajattelee vain, että toivottavasti ei loukkaa ja mitä tapahtuu. Silloin ratista puristaa mahdollisimman jäykkänä ja odottaa vain törmäystä, Giacomelli jatkoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.