Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff puolusti tallinsa kisataktiikkaa, joka päätyi lopulta kaatamaan Valtteri Bottaksen voittoaseman Britannian GP:n loppuvaiheilla.

Suomalaistähti vaikutti olevan mainiossa asemassa sunnuntaisen Silverstonen kisan lopussa. Radalle oli otettu toistuvasti turva-auto, jonka myötä kärkisijaa hallinnut Bottas pääsi määrittelemään kisan tahdin.

Mercedes oli päättänyt kuitenkin luottaa hieman rohkeampaan taktiikkaan pitääkseen Bottaksen johdosta kiinni Ferrarin Sebastian Vettelin paineistaessa takana.

Saksalaistalli ei kutsunut suomalaista varikolle turva-auton aikana. Päätöksellä oli seurauksensa, sillä Bottaksen renkaat alkoivat pettää aivan kisan viime hetkillä.

Bottas ei kyennyt enää puolustamaan johtoasemaansa kuluneilla renkailla ja hän tipahti lopulta neljänneksi asti. Mercedeksen kisastaktiikka harmitti suomalaiskuskia pahasti.

– Jälkeenpäin se on helppo sanoa, että meidän olisi pitänyt ajaa varikolle pitääksemme asemamme. Otimme riskin ollaksemme ensimmäisiä, mutta päädyimme neljänneksi, joten siinä taisi olla viisi kierrosta liikaa, Bottas valitteli Sky Sportsin mukaan.

Vaikka taktiikka maksoi suomalaisen voiton, puolusti tallipamppu Wolff silti ratkaisuaan.

– Ensinnäkin, minun mielestäni se oli täysin oikea ratkaisu. Jäljellä oli 15 tai 16 kierrosta medium-renkailla, joiden piti kestää. Rata-aseman saavuttaminen oli mielenkiintoinen tekijä meille ja ratkaisi päätöksemme, itävaltalainen taustoitti ESPN:lle.

– Mielestäni kummatkin strategiat olivat päteviä. Vastakkainen taktiikka oli kuitenkin se, minkä valitsemme. Kun otetaan huomioon, miten kisa alkoi, tulos on hyväksyttävä kelvollisena lopputuloksena, Wolff pohti.

Lähteet: ESPN, Sky Sports