Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff otti kantaa keskusteluun F1-sarjan suurista kisakustannuksista, joista useiden GP-kisojen järjestäjät ovat valittaneet.

Saksalaiskonkarin mielestä F1:n entisen nokkamiehen Bernie Ecclestonen aikainen talousmalli on aikansa elänyt. Wolff ymmärtää hyvin kisajärjestäjiä, jotka ovat kokeneet mittavat lupamaksut liian raskaiksi.

– Lupamaksut olivat tärkeimpiä tulolähteitä vanhassa Bernien bisnesmallissa. Hän oli poikkeuksellisen hyvä niissä sopimuksissa. En ole kuitenkaan varma, onko se kestävä, Wolff pohti Racefansin haastattelussa.

Kisajärjestäjät ovat protestoineet hurjia lupamaksuja F1-sarjan uudelle omistajataholle Liberty Medialle. Wolff luonnehti tilannetta luonnolliseksi reaktioksi sarjan vallanvaihtoon.

– Se on selvää, että sarjan johdon vaihtuessa ihmiset ja promoottorit yrittävät neuvotella ja järjestää bisnesmallia uusiksi.

– Bernie yritti puristaa viimeisenkin sentin irti osakkeiden omistajien ja tallien eduksi. Se jätti tietyt promoottorit kuitenkin todella vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen.

Lähde: Racefans