Red Bullin tähtikuljettaja Max Verstappen puolusti Mercedeksen ”bilemoodina” tunnettua aika-ajojen moottoritilaa, joka antaa hetkellisesti autolle lisää tehoja.

Vaikka hollantilaiskuski jäikin Mercedes-pilotti Lewis Hamiltonista Australian aika-ajoissa jopa seitsemän kymmenesosaa jälkeen, puolustaa Verstappen silti kilpailijansa etua antavaa ominaisuutta.

Verstappenin mielestä ei olisi reilua riistää Mercedekseltä aika-ajomoodia vain siksi, että he ovat onnistuneet kehittämään paremman auton kuin muut tallit.

– On varsin selvää, että aika-ajoissa he ottavat ylimääräisiä tehoja irti autostaan. Asia on kuitenkin ollut näin koko V6:n aikakauden ajan. Tämä ei ole mikään uusi juttu. He vain tekevät parempaa työtä kuin muut, joten miksi riistäisimme sen nyt heiltä? Se ei olisi reilua heille, hollantilainen valitti Expressille.

– Mielestäni sen pitäisi olla kiinni F1:stä, joka voisi muuttaa sääntöjään siihen suuntaan, että vastaavia ratkaisuja olisi vaikeampi kehittää. Sitä ei todellakaan pitäisi ottaa pois vain siksi, että he ovat olleet todella hyviä, Verstappen jatkoi.

Lähde: Express